Mazón qualifica d'"intolerable" la bretxa salarial entre homes i dones i diu que combatre-la és un "objectiu prioritari"

Mazón qualifica de "intolerable" la bretxa salarial entre homes i dones
EUROPA PRESS
Publicado: jueves, 22 febrero 2024 14:14

   CASTELLÓ, 22 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha qualificat hui d'"intolerable" la bretxa salarial entre homes i dones i ha afegit que és un "objectiu prioritari" del Govern valencià".

   Mazón s'ha pronunciat així davant dels mitjans en ocasió del Dia de la Igualtat Salarial que es commemora hui, durant la seua visita a les obres de rehabilitació que realitza la Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge en l'edifici del carrer Santa Cruz de Tenerife de Castelló.

   "El dia de lluita contra la bretxa salarial, que és real entre home i dones, vull llançar un missatge a totes les dones que encara hui desgraciadament han de triar entre treballar i ser mares, que es veuen obligades a demanar excedències, permisos laborals o baixes", ha dit el cap del Consell.

   Mazón ha destacat que la bretxa salarial a Espanya està en el 14 per cent, però a la Comunitat Valenciana està en un 20%, "i açò no puc més que qualificar-ho com a intolerable i un dels objectius prioritaris per a lluitar contra aquesta situació".

   El president ha llançat un missatge d'interès i d'incentiu per al desenvolupament professional de les dones, i per a "suscitar l'interès de les dones per les carreres i les professions tecnològiques, que són les que més i millor remuneració tenen".

   "En la lluita contra aquest sostre de cristall i en una conjura col·lectiva, no només per la conciliació, per la qual estem treballant amb mesures com l'educació pública de 0 a 3 anys i gratuïta que estem a punt d'engegar, sinó amb altres mesures que tenen a veure amb la concicialición, no són suficients si no compten amb el suport de tots", ha dit.

   "Un missatge a aquest dones, mares o no, joves o majors, que segueixen lluitant contra aquest bretxa real i hui em sembla un dia important per a fer-ho des de Castelló", ha afegit.

   Preguntat per la taula de negociació sol·licitada pels sindicats per a lluitar contra la bretxa salarial, Mazón ha indicat que la lluita contra la bretxa salarial forma part de la seua prioritat, "i també i de manera específica en el diàleg social, per la qual cosa és molt benvinguda la proposta dels sindicats".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià