El Mercat de la Impremta amplia la seua oferta amb una programació cultural que mostra la seua part "més espiritual"

Mercat de la Impremta presenta la seua primera programació cultural València, 18 setembre de 2023
MERCADO DE LA IMPRENTA
Publicado: lunes, 18 septiembre 2023 18:29

   VALÈNCIA, 18 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El Mercat de la Impremta, lloc on es trobava l'antiga impremta Vila i que va tornar a obrir les seues portes al març d'enguany reconvertida en un espai gastronòmic amb més d'una vintena de llocs de restauració, ha presentat aquest dilluns la seua nova programació cultural que mostra la seua part "més espiritual".

   Així ho ha mostrat el director del mercat, Juan Fernández, acompanyat de la periodista valenciana Mariola Cubells amb qui ha exposat les diferents activitats, xarrades i concerts que componen la nova programació cultural del recinte.

   Juan Fernández ha assenyalat que el Mercat de la Impremta és un lloc que "respira cultura per tots els costats" ja que era una de les impremtes més importants d'Espanya i que eixa identitat que "solament s'estava omplint amb menjar i amb beguda" volien completar-la a través de la "música, els diàlegs, les trobades" i així poder ser "un punt de trobada amb els veïns i amb la ciutat".

   Per la seua banda, Mariola Cubells ha destacat que aquest espai forma part de "la València que sí" gràcies a la seua vocació per fer "universal" el local, amb una "gran aposta" pel talent valencià.

   El Mercat de la Impremta fa un pas "més enllà" en la seua aposta per vincular-se a la ciutat amb una programació cultural per als pròxims mesos perquè durant tota la setmana els qui visiten el Mercat tinguen possibilitats d'oci amb les quals acompanyar la seua experiència gastronòmica.

   Per això, des d'aquest pròxim dimecres, "la música, les activitats familiars, els diàlegs amb personalitats clau de la cultura, l'art o els mercats amb productes d'artesans emergents coparan la proposta de la Impremta".

"UN CENTRE DE PENSAMENT"

   D'aquesta manera, 'Impremta Sonora' i 'Print Sessions' portaran a artistes valencians amb actuacions setmanals que posaran la nota musical. Així mateix, 'Talents Impresos' farà que de manera quinzenal el mercat es convertisca en un centre de pensament", amb veus com l'escriptora Elvira Lindo, la tiktoker Esperansa Grasia o el divulgador gastronòmic Mikel López Iturriaga 'El Comidista', en un cicle liderat per Mariola Cubells.

   D'altra banda, la 'Xicoteta Impremta' convertirà les matinals dels diumenges en "un moment perquè els més xiquets aprenguen de manera lúdica tots els secrets sobre l'estampació" i a través de 'Drawing Fighters' El Mercat de la Impremta es convertirà en un ring' on es produirà una batalla d'il·lustradors.

   Finalment, el Mercat Emergent donarà la possibilitat a creadors i artesans incipients al fet que mostren els seus productes.

PROGRAMACIÓ

   La programació del mes de setembre està composta per: Dimecres 20/09 - 'Impremta Sonora', amb Borja Mompó 20.00 hores; Dissabte 23/09 - Primer Mercat Emergent de setembre (Market) - 12.00 hores; Domingo 24/09 - 'La Xicoteta Impremta' (Famílies) 12.00 hores;

   A l'octubre es podrà gaudir de: Dimecres 04/10 'Impremta Sonora', amb Elena Xàtiva; Dijous 05/10 Print Sessions, amb Hula-Hop 20.00 hores; Dissabte 07/10 Primer Mercat Emergent d'octubre (Market) 12.00 hores; Divendres 13/10 'Talents Impresos', amb Elvira Lindo i Mariola Cubells (Diàlegs) 19.00 hores; Domingo 15/10 'La Xicoteta Impremta (Famílies) 12.00 hores; Dimecres 18/10 'Drawing Fighters', amb combat d'il·lustradors, grafiters, tatuadores 19.30 hores; Dijous 19/10 'Print Sessions', amb Solsticie 20.00 hores; Dissabte 21/10 Segon Mercat Emergent d'octubre (Market) 12.00 hores; Dimecres 25/10 'Impremta Sonora', amb Tórtel 20.00 hores i diumenge 29/10 'La Xicoteta Impremta' (Famílies) 12.00 hores.

   Al novembre: Dijous 2/11 Print Sessions 20.00 hores; Dijous 9/11- 'Impremta Sonora', amb MANI DII 20.00 hores; Dissabte 11/11 - Primer Mercat Emergent de novembre (Market) 12.00 hores; Domingo 12/11 - 'La Xicoteta Impremta' (Famílies) 12.00 hores; Dijous 16/11 'Print Sessions' 20.00 hores; Dissabte 24/11 Segon Mercat Emergent de novembre (Market) 12.00 hores; Dijous 23/11 'Impremta Sonora', amb Canceller 20.00 hores i Domingo 26/11 - 'La Xicoteta Impremta' (Famílies) 12.00 hores Podcast Hedonista.

   Sota el comissionat d'Agència Districte, el llançament de la programació trimestral busca "accentuar el rol de la Impremta com a espai de trobada de la comunitat local i visitant".

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià