Mostra València impulsarà activitats culturals durant tot l'any

Activitat en la Mostra de València
MOSTRA DE VALÈNCIA
Publicado: miércoles, 8 febrero 2023 16:44

   VALÈNCIA, 8 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La Mostra de València-Cinema del Mediterrani engegarà una iniciativa --amb el lema 'Mostra Expandida'-- amb l'objectiu d'"ampliar la seua ràdio d'acció més enllà de les dates en què té lloc el seu gruix d'activitats" i, per tant, impulsar activitats al llarg de tot l'any.

   El festival ha presentat, en el marc del seu consell rector, el pla d'actuacions de cara a 2023. Després de dos anys de pandèmia i finalitzada una edició en què es va poder celebrar finalment en condicions de normalitat, la trobada afronta el futur "amb la intenció de consolidar un model que respon els objectius que es van plantejar en 2018 amb la recuperació del festival, i que passa per la posada en valor de la cultura audiovisual de la conca mediterrània i la projecció de València com a punt de trobada, debat i reflexió entorn del cinema", assevera la presidenta de la Mostra, Gloria Tello.

   En eixe sentit, "es mantindrà i potenciarà l'aposta pels títols d'estrena nacional tant en la Secció Oficial com en la Secció Informativa, així com la vocació d'aparador i trampolí per al cinema valencià que el festival porta desenvolupant des de la seua tornada". De la mateixa manera, la programació continuarà destacant el treball de cineastes tant consagrats com a emergents dins del marc geogràfic que ho defineix i donant a conéixer cinematografies que d'una altra manera tindrien un limitat accés al públic majoritari.

   A més, el festival manté dos iniciatives engegades en 2022 i que s'han saldat amb notable èxit. D'una banda, l'Espai Mostra, que porta la programació fins al centre de la ciutat, permetent a la ciutadania establir una relació de proximitat amb cineastes i intèrprets que fan escala a la Plaça de l'Ajuntament per a compartir les seues experiències i anècdotes, i que es converteix en estudi de ràdio des del qual diferents programes realitzen les seues emissions durant la setmana del festival.

   I d'altra banda, València Film Afers, fòrum de coproducció internacional "que va superar amb escreix les expectatives i va reunir a la ciutat a més d'una trentena de professionals amb la intenció de crear una xarxa cada vegada més àmplia de relacions que permeten potenciar els acords de coproducció en l'àmbit del festival".

   Quant a les novetats, destaca la Mostra Expandida, que permetrà al festival estendre el seu radi d'acció més enllà de les dates en què té lloc el seu gruix d'activitats. Si bé les exposicions organitzades cada any per Mostra de València en la Galeria del Tossal s'han perllongat més enllà del mes d'octubre, en aquest cas la intenció és que el festival puga participar i col·laborar en altres propostes relacionades amb el sector cinematogràfic que tinguen lloc al llarg de tot l'any.

   En eixa mateixa línia, el festival treballa també en el fiançament de la seua projecció internacional, i el passat 29 de gener va participar en el simposi Reality Check celebrat en Rotterdam, on un grup de més de 60 professionals de la indústria cinematogràfica de tot el món van debatre sobre els reptes de futur dels festivals de cinema i van plantejar entre les seues conclusions la creació d'una coalició permanent basada en la cooperació i la col·laboració.

PLA ESTRATÈGIC 2023-2025

   En el mateix consell rector, i com ja es va avançar, Mostra de València ha presentat el seu pla estratègic 2023-2025, en el qual destaca el seu compromís per treballar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible acordats en les Nacions Unides per a 2030.

   D'aquesta manera, el festival "reivindica la capacitat d'impacte que té l'acció cultural en el desenvolupament sostenible, que en el cas de Mostra de València es tradueix, entre uns altres, en la potenciació de les relacions Nord-Sud, en generar vincles i complicitats entre les dos ribes mediterrànies; en la contribució a la cohesió social a través d'una programació integradora de la diversitat de gènere i cultural; en actuacions destinades a lluitar contra l'emergència climàtica, o en l'impuls a l'atractiu de València com a pol de turisme cultural".

   La 38 edició de Mostra de València-Cinema del Mediterrani tindrà lloc del 19 al 29 d'octubre de 2023.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià