Núñez i el seu homòleg a Múrcia anuncien una acció conjunta per a denunciar "la crisi d'immigració il·legal"

Archivo - Arxiu - Arribada d'una piragua al moll de la Restinga, a 30 de desembre de 2023, a El Hierro, Illes Canàries (Espanya).
Europa Press Canarias - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 20 febrero 2024 18:33

   CARTAGENA/VALÈNCIA, 20 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El vicepresident i conseller d'Interior, Emergències i Ordenació del Territori, José Ángel Antelo, ha anunciat aquest dimarts a Cartagena una nova acció conjunta amb la consellera de Justícia i Interior de la Comunitat Valenciana, Elisa María Núñez, per a denunciar "la crisi d'immigració il·legal que pateix Espanya".

   En una carta remesa al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, tots dos representants exigeixen que "d'una vegada per sempre dote a les nostres Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat", alguna cosa que segons el vicepresident regional "és més necessari que mai" per a "detenir la crisi d'immigració il·legal que patim a Espanya".

   Antelo també ha assenyalat que "els immigrants il·legals que arriben a Canàries no han de ser traslladats a la Regió de Múrcia, on som la segona porta d'entrada a la immigració il·legal després de l'arxipèlag", segons van informar fonts del Govern regional de Múrcia en un comunicat.

   A continuació, el vicepresident ha reclamat al ministre Grande-Marlaska que no solament dote de manera "molt important" a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, sinó que treballe per a "reconstituir l'autoritat necessària perquè puguen exercir aquest principi enfront de la delinqüència que seguim patint a la Regió de Múrcia, on ha augmentat en un 8,5 per cent".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià