Publicado 18/01/2022 10:37

El Parlament d'Indonèsia aprova traslladar la capital a Nusantara, una ciutat que serà construïda a Borneo

Archivo - El president d'Indonèsia, Joko Widodo
Christian Charisius/dpa - Archivo

   MADRID, 18 gen. (EUROPA PRESS) -

   El Parlament d'Indonèsia ha aprovat un projecte de llei per a resituar la capital de Jakarta a Nusantara, una ciutat que serà construïda a la província de Kalimantan Oriental, a l'illa de Borneo, per a acollir els edificis administratius.

   El ministre de Planificació indonesi, Suharso Monoarfa, ha aplaudit la ratificació del projecte i ha ressaltat que s'establirà una institució en el Ministeri per a organitzar el Govern de la Regió Especial de Nusantara, al capdavant del qual encara ha de ser nomenat un dirigent.

   Monoarfa ha defès a més el projecte de les crítiques sobre una presumpta inconstitucionalitat i ha manifestat que va en línia amb la Constitució de 1945, segons ha arreplegat el diari indonesi 'Republika'.

   Els plans per a la creació d'una nova capital van ser desvetlats en 2019 pel president, Joko Widodo, qui va apuntar que estaria situada en una zona boscosa de Borneo entre les ciutats de Balikpapan i Samarinda. Així, va explicar que Jakarta no és viable a causa de les inundacions, el trànsit i la gran contaminació.

   A més, prop del 20 per cent de l'actual capital es troba per davall del nivell del mar, una xifra que s'espera que es duplique de cara a 2050, segons investigadors de l'Institut de Tecnologia de Bandung, tal com ha arreplegat l'agència alemanya de notícies DPA.

   Nusantara, la construcció de la qual costarà vora 32.000 milions de dòlars (28.060 milions d'euros), és un antic nom per a l'arxipèlag indonesi, que inclou Indonèsia, Brunei, Malàisia i Singapur. Els plans del Govern inclouen que el trasllat d'oficines s'encete en 2024, l'últim any del segon mandat de Widodo.