El Parlament turc dona un primer aval a l'entrada de Finlàndia a l'OTAN

Recep Tayyip Erdogan, president de Turquia
Europa Press/Contacto/Depo Photos
Publicado: jueves, 23 marzo 2023 16:30

   MADRID, 23 Mar. (EUROPA PRESS) -

   Una comissió del Parlament de Turquia ha donat aquest dijous una primera aprovació a l'ingrés de Finlàndia a l'OTAN, després que el president turc, Recep Tayyip Erdogan, autoritzara seguir amb aquest procés aparcant de moment les aspiracions de Suècia d'incorporar-se a l'Aliança Atlàntica.

   La integració finlandesa ha rebut l'aval de la comissió d'Exteriors del Parlament turc, segons el diari 'Daily Sabah', si bé falta encara que es pronuncien els legisladors en una sessió plenària.

   Erdogan va donar via lliure la setmana passada per a completar el procés de ratificació de l'adhesió de Finlàndia a l'OTAN, després de mesos de demora derivats, principalment, dels recels turcs cap a Suècia, país al que ha acusat de no col·laborar en la persecució de grups kurds.

   Tots dos països nòrdics van presentar les seues respectives sol·licituds d'entrada en l'Aliança al mateix temps, però a hores d'ara ja assumixen que Finlàndia anirà un pas per davant. Hongria, l'altre país membre de l'OTAN que falta per completar la ratificació, té previst fer-ho la setmana vinent.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià