Piñero reitera que ningú li va advertir d'incompatibilitat al Port i adverteix: "No permetré que mancillen el meu nom"

L'eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero
EUROPA PRESS
Publicado: jueves, 30 noviembre 2023 16:23

   Assegura que és "l'única perjudicada per aquest error" i que retornarà fins a l'últim euro que li corresponga

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero ha assumit aquest dijous "l'error" pel seu nomenament com a vocal al Port de València en ser eurodiputada, però ha recalcat que "mai ningú" durant huit anys li va advertir que hi havia una incompatibilitat i per això ha

   ha recalcat: "No vaig a permetre que l'actual Consell del PP i Vox utilitzen aquesta situació per a intentar mancillar la meua imatge i la meua trajectòria pública". "Sóc l'única perjudicada", ha recalcat.

    En eixe sentit, ha assegurat que no permetrà que "interessos polítics i la més absoluta falta de rigor" posen en qüestió els seus més de 20 anys de servici públic. "En política no val tot i això marca la diferència entre els qui entenem la política des de la lleialtat institucional i des del servici als ciutadans i els qui l'exerceixen des dels interessos més espuris", ha assenyalat.

   Rodríguez-Piñero ha oferit aquest dijous una roda de premsa per a explicar la incompatibilitat en el seu nomenament com a vocal en el Port per l'Administració, que ha atribuït a "un error" de qui "havia de vetlar per la legalitat i la idoneïtat" del procés ja que "mai" ni l'Advocacia de la Generalitat ni l'Advocacia de l'Estat ni els servicis jurídics del Port li van advertir d'això.

   Per tant, ha assegurat que "sempre, sempre" va estar convençuda de la seua idoneïtat" i que el seu nomenament "complia tots els requisits". No obstant això, ha matisat que eixe desconeixement "no li eximeix" que hauria d'haver-ho sabut.

   Per això, ha recalcat: "Assumisc l'error i respondré per ell amb el que en dret procedisca, però una cosa que ara pareix tan clar i evident, no va ser posat mai en dubte". D'aquesta manera, ha assegurat que retornarà "fins a l'últim euro" cobrat per aquesta incompatibilitat --les dietes ascendirien a 40.000 euros-- quan li traslladen formalment "quant, com i a qui" ha de retornar per les dietes rebudes.

   En qualsevol cas, ha recalcat que ella entén que a qualsevol treball li correspon una remuneració i que ella sí que es va preparar els més de 60 consells del Port als quals va assistir durant aquests huit anys. Encara així, retornarà el que legalment li corresponga ja que pot ser que els quatre primers anys hagen prescrit.

   Rodríguez-Piñeiro ha relatat que l'expresident de la Generalitat Ximo Puig va confiar en ella al 2015 en entendre, com a marca "el sentit comú", que incorporar a una eurodiputada de la Comissió de Comerç Internacional del Parlamento Europeu en el Consell del Port de València podia ser "molt rellevant" en favor dels interessos valencians i al 2019 va revalidar aquesta aposta.

   No obstant això, després de guanyar al juny de 2023 les eleccions autonòmiques el PP i optar per governar amb Vox, va decidir dimitir perquè no podia seguir representant a aquest Consell i va esperar a fer efectiva la seua renúncia una vegada hi haguera un substitut per a l'aleshores president del Port, Joan Calabuig.

"LLEIALTAT INSTITUCIONAL"

   Així, una vegada nomenada Mar Chao al capdavant del Port, i després de parlar amb ella per telèfon per a felicitar-la i comunicar-li la seua decisió, va demanar formalment el seu relleu per escrit el 25 de setembre de 2023 a la consellera de Medi ambient, Salomé Pradas, la qual cosa demostra, ha destacat, la seua "lleialtat institucional". "Solament demanava que se m'informara quan es procedira a formalitzar la meua dimissió, però ningú em va respondre mai", s'ha lamentat.

   Rodríguez-Piñeiro ha assegurat que des que va presentar la seua dimissió no va tornar a assistir mai a un Consell i que va ser a mitjan octubre quan es va assabentar pels mitjans de comunicació que el propi president Carlos Mazón considerava "idoni" a l'eurodiputat José Manuel García Margallo i sobre este tema ha recalcat que no pot ser nomenat perquè incorre també en una incompatibilitat.

INFORME EX PROFESO

   Segons el seu relat, el 22 de novembre el PP "va filtrar" a mitjans de comunicació l'informe de l'Advocacia de la Generalitat que "havia sigut encarregat ex profeso" setmanes abans sobre la seua incompatibilitat i "ací va començar una campanya per part del PP d'intentar el desprestigie personal".

   D'aquesta manera, el 28 de novembre va ser la pròpia portaveu del Consell, Ruth Merino, la que va assegurar en una roda de premsa que li apartaven del Port com "si jo m'haguera aferrat a romandre allí d'alguna manera", malgrat que tenien la seua carta de renúncia dos mesos abans. "És evident que Merino solament intentava fer-me el major dany possible i m'agradaria una disculpa per la seua banda, encara que lamentablement no l'espere", ha assenyalat.

   L'eurodiputada ha admès que aquesta fallada dels servicis jurídics de l'Autoritat del Port, que és qui havia de vetlar per la legalitat del seu nomenament, genera "desconfiança" sobre la viabilitat de la resta de projectes sobre els quals deu pronunciar-se. No obstant això, ha matisat: "Seguisc pensant que són professionals i que va haver-hi un error, però no vull sembrar la desconfiança".

   Així mateix, davant la possibilitat d'una anul·lació dels acords adoptats en el consell pel seu nomenament, ha replicat que el seu vot mai va ser decisiu.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià