Publicado 15/01/2021 18:52CET

Portugal comença un altre confinament amb una xifra rècord de morts per coronavirus

Treballador sanitari al costat d'una ambulància a Lisboa
PEDRO FIUZA / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

MADRID, 15 Ene. (EUROPA PRESS) -

Portugal ha tornat a començar aquest divendres un confinament domiciliari que ja s'ha notat en l'afluència dels carrers de les principals ciutats i que ha arrancat amb una xifra rècord de morts diàries per covid-19, que per primera vegada arriba a 159.

Almenys 8.543 persones han perdut la vida a Portugal a causa del virus. La xifra provisional de contagis ja s'enfila a 528.469, la qual cosa representa 10.663 més que dijous, quan la Direcció General de Salut (DGS) en va notificar 10.698.

Més de 600 persones es troben a les unitats de vigilància intensiva de tot el país, que també observa amb preocupació el repunt de la pressió hospitalària. Les regions de Lisboa, amb 4.280 casos diaris, i Vall del Tajo i del Nord, amb 3.295, acumulen la majoria de contagis.

A partir d'aquesta mitjanit, a Portugal tan sols s'autoritza eixir de casa per qüestions imprescindibles, com comprar menjar, cuidar d'un familiar o treballar --quan no siga possible el teletreball--. Els centres educatius estaran oberts, a diferència del mes de març.

Així mateix, el pla del govern d'António Costa contempla un enduriment de les multes.

colaboracio