El PP acusa Compromís de "calfar el carrer per a tapar la seua ineficàcia": "Ha fet d'Edificant un arma de manipulació"

Archivo - Arxiu - La portaveu d'Educació del Grup Populara les Corts, Beatriz Gascó
PPCV - Archivo
Publicado: martes, 20 febrero 2024 18:38

   VALÈNCIA, 20 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La portaveu d'Educació del Grup Popular a Les Corts, Beatriz Gascó, ha acusat Compromís de "calfar el carrer per a tapar la seua pròpia ineficàcia exigint ara la construcció dels centres escolars que no van fer en huit anys". "Compromís ha fet d'Edificant un arma per a la manipulació política".

   Així ho ha asseverat la representant 'popular' en resposta a les crítiques de la coalició, que ha expressat el seu suport a les concentracions celebrades en diverses localitats per a reclamar la continuïtat d'obres previstes del pla d'infraestructures escolars i que l'administració actual ha paralitzat en considerar que eren "irregulars" en haver sigut delegades quan l'exconsellera Raquel Tamarit estava ja en funcions.

    El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha tornat a defendre la gestió d'Edificant amb el Botànic i ha reivindicat que "la gent està tirant-se al carrer perquè Rovira no construeix les escoles que el president (Carlos Mazón) havia dit que construiria de forma exprés i que compliria".

   Per la seua banda, Beatriz Gascó ha replicat respecte a les mobilitzacions convocades que "eixa és la seua especialitat: la manipulació i l'agitació social". "L'esquerra valenciana va enganyar a la gent quan va governar i ara està manipulant i pretén seguir enganyant a la gent des de l'oposició", ha enlletgit a través d'un comunicat.

   "No van complir les expectatives, no van fer res i ara utilitzen Edificant per a atacar a l'actual Consell. És una basta estratègia per a responsabilitzar al PP de la seua pròpia falta de gestió i per a intentar tapar les seues irregularitats", ha afegit.

   Gascó ha emfatitzat que "les obres educatives continuen, però algunes han de ser revisades perquè no van seguir els tràmits administratius adequats per a entrar en el pla Edificant i van ser delegades per l'anterior Consell estant en funcions".

    "Van ser les decisions arbitràries i il·legals de l'exconsellera, tal com confirma l'Advocacia de la Generalitat, les que han provocat aquesta situació perquè va actuar sense informes i sense tindre competències. Ara Compromís es manifesta perquè l'actual Consell vol fer les coses de forma legal i correcta. Manifestar-se per a recolzar una il·legalitat és enganyar a la gent", ha considerat.

   Finalment, la portaveu 'popular' ha exposat que "el Botànic és el govern que menys centres escolars ha construït de tota la història de la Comunitat". I en aquesta línia, ha dit que "des del 2018 en què es crea el Pla Edificant solament han executat un 23% dels 1.639 milions d'euros pressupostats per a la construcció de centres escolars". "És lamentable que els qui van incomplir en matèria educativa vengen ara a exigir el que ells no van fer", ha rematat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià