El PP acusa Puig de deixar la Generalitat arruïnada: "En tres mesos ha consumit tot el dèficit autoritzat per al 2023"

Archivo - Arxiu - Rubén Ibáñez (PP) en imatge d'arxiu
PPCV - Archivo
Publicado: jueves, 1 junio 2023 14:04

   VALÈNCIA, 1 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El diputat del PP en Les Corts Rubén Ibáñez ha denunciat aquest dijous que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "deixa una Generalitat Valenciana totalment arruïnada perquè en tres mesos ha consumit tot el dèficit que tenia autoritzat per a tot l'any 2023".

   "Puig passarà a la història per ser el President que més ha recaptat de tots els valencians però el que més dèficit, deute i impagaments ha deixat", ha asseverat en un comunicat.

   El popular ha advertit que "al final del mandat de Puig el deute superarà els 16.000 milions d'euros", mentre "en el mes d'abril l'execució en inversions del pressupost no superava el 6% i els impagaments ja eren de 1.200 milions d'euros".

   Davant aquestes xifres, ha criticat que "la gestió de Puig es pot qualificar com a caòtica i deficient" i ha alertat que "compromet seriosament el futur de la Generalitat Valenciana dels pròxims anys". "Puig és el gran llast per a les futures generacions deixant més deute, impagaments i més dèficit", ha insistit.

   És més, Ibáñez ha assegurat que durant el primer trimestre del 2023 la Generalitat ha recaptat 510 milions més en què en el mateix període de l'any passat: "Recapta més, té més dèficit, més

   deute i més impagaments. Ha sigut més un President anuncie que un President gestor amb rigor i disciplina pressupostària".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià