Puig, davant el front comú que demana López Miras pel transvasament: "Volem solucions, no enfrontaments estèrils"

Archivo - Arxiu - El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, en una imatge d'arxiu
Lorena Sopêna - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 8 febrero 2023 16:54

   VALÈNCIA, 8 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha garantit que està disposat a defendre el transvasament Tajo-Segura al costat del president de Múrcia, el 'popular' Fernando López Miras, "en tot" el que puguen coincidir. "No tenim cap problema, al contrari; però volem solucions, no enfrontaments polítics estèrils".

   Així ha valorat, en la seua visita a la fira Fruit Logistica de Berlín, la petició de López-Miras que la Comunitat Valenciana se sume "amb més intensitat" al capdavant comú al costat d'Andalusia i la Diputació d'Alacant per a la supervivència del transvasament, davant les retallades decretades pel Govern.

   Puig, a preguntes dels periodistes, ha assenyalat que "cadascun té la seua visió d'aquesta història" i ha reiterat que "les guerres de l'aigua només porten fang".

   "Volem solucions per a garantir aigua per sempre", ha insistit, i ha tornat a explicar que són necessàries solucions "de tot tipus, a través de tots els recursos disponibles", que van des de la reutilització a la dessalinització o la depuració.

   L'objectiu, ha assenyalat, és garantir l'aigua que necessiten els agricultors "i no estar pendents sempre del transvasament, que és irrenunciable".

   Dit açò, ha garantit de nou que l'Advocacia de la Generalitat recorrerà "les parts més lesives o que puguen ser més lesives dels interessos dels regants" quan el Govern publique el decret dels plans de conca que inclouen la retallada del Tajo-Segura.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià