La quarta reunió de negociació de l'ERO de Ford conclou sense avanços

Archivo - Arxiu - Dos treballadors amb un vehicle de la fàbrica de Ford a Almussafes
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: lunes, 27 marzo 2023 14:18

   VALÈNCIA, 27 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La quarta reunió de la taula de negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Ford Espanya ha conclòs aquest dilluns sense "avanços significatius", segons ha explicat els sindicats després de la trobada. L'empresa i els representants dels treballadors s'han emplaçat a reunir-se de nou aquest dimarts.

   UGT, sindicat majoritari en el Comité d'empresa, ha explicat que en la comissió han continuat les discussions sobre els possibles plans de baixes incentivades, així com els plans d'acompanyament cap a la jubilació.

   Per la seua banda, STM Intersindical, en un comunicat, ha insistit que "el nombre d'afectats és terroríficament gran" i que s'ha de reduir per a "garantir que les eixides no siguen traumàtiques". Per açò, ha demanat "reforçar les línies de producció amb més personal i recuperar treballs subcontractats". També proposa "baixar l'edat de prejubilación perquè isquen les persones més majors"; "respectar l'antiguitat per a les prejubilacions" i "augmentar la quantitat de dies per any treballat, per a aquells que es vullguen acollir el pla d'indemnitzacio econòmica", entre altres propostes.

   L'empresa ha plantejat als sindicats un ERO amb 1.144 acomiadaments, dels quals 960 es concentrarien en la planta de vehicles. A l'abril d'enguany està previst el cessament de la fabricació dels models S-Max i Galaxy perquè la multinacional està accelerant la seua estratègia cap a l'electrificació total dels seus vehicles de passatgers en 2030 i de tot el seu portfolio en 2035. Així, la factoria d'Almussafes es quedarà amb la producció només del Kuga, el de més pes actualment, fins que comence la fabricació dels nous vehicles elèctrics.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià