Publicado 19/02/2019 18:50

Rivera promet que si governa el castell ser la llengua vehicular als collegis públics i concertats de tota Espanya

Reunió del grup parlamentari de Ciutadans
CIUDADANOS

MADRID, 19 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha comproms, aquest dimarts, a garantir que el castell siga llengua vehicular de tots els collegis públics i concertats del país si el seu partit arriba al Govern central després de les eleccions del 28 d'abril.

"Si nosaltres governem, l'espanyol ser la llengua vehicular a tots els collegis d'Espanya i a qui no li agrade, que s'aguante, perqu és el que diu la Constitució", ha declarat Rivera al Congrés, durant la reunió del grup parlamentari de Ciutadans.

Malgrat que l'educació est transferida a les comunitats autnomes, Rivera ha insistit que la seua aposta pel castell s'estendr a "totes les escoles públiques i concertades". "El meu compromís, i el nostre programa electoral ho dir ben clar", ha proclamat davant dels seus diputats.

En la seua intervenció, el líder taronja ha explicat que Espanya té "la sort" de tenir llengües cooficials, per, al seu judici, les famílies no haurien de triar entre aquestes i "la llengua comuna". En aquest sentit, ha destacat el dret dels ciutadans "a fer servir aquesta llengua" o el dret dels pares "que els seus fills s'eduquen en aquestes llengües".

EL PP I EL PSOE, CULPABLES DE LA SITUACIÓ ACTUAL

Rivera ha defensat "la trajectria i autoritat moral" del partit que presideix per defensar aquesta posició, una idea que, al seu judici, el PP i el PSOE "no poden fer" perqu són les formacions que han provocat la situació actual a Catalunya.

Així, ha aclarit que Ciutadans "no far com Rajoy", a qui ha acusat d'enviar, amb la coneguda com Llei Wert, els alumnes que volien estudiar en espanyol a collegis privats, "amb vergonya i amagant-se per darrere".

També s'ha referit a l'exministre d'Educació del PP, Iñigo Méndez de Vigo, i a la seua successora socialista, Isabel Celaá, per acusar-los de guardar l'informe sobre adoctrinament a Catalunya que va fer l'Alta Inspecció Educativa, en el qual es tractava aquesta qüestió.

Per al líder taronja, els espanyols "no es mereixen governs que no tinguen el coratge de defensar l'ús de l'espanyol a totes les escoles del país" i que, per contra, "tapen l'adoctrinament dels seus socis nacionalistes".

colaboracio