Robles tractarà aquest divendres l'enviament de 'Leopard' a Ucraïna amb els onze països de la 'coalició dels tancs'

La ministra de Defensa, Margarita Robles, en la reunió per videoconferència per a coordinar l'enviament de material militar a Ucraïna
MINISTERIO DE DEFENSA
Publicado: viernes, 3 febrero 2023 10:13

   MADRID, 3 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Defensa, Margarita Robles, tractarà de nou aquest divendres la coordinació per a l'enviament dels carros de combat 'Leopard' a Ucraïna amb els altres països inclosos en la denominada 'coalició dels tancs'.

   Robles té previstes aquest divendres la celebració de dos videoconferències en les quals avançar amb els països aliats en la xifra i terminis per a l'enviament a Ucraïna dels carros de combat reclamats pel Govern de Volodímir Zelensky.

   La primera ha sigut convocada per Alemanya i en ella participaran, a més del seu ministre de Defensa, Boris Pistorius, Espanya i els ministres d'altres tres països disposats a aportar 'Leopard' a Ucraïna.

   La segona videoconferència serà més àmplia i, convocada per Polònia i Ucraïna, englobarà als dotze països aliats en el que s'ha denominat la 'coalició de tancs', aquells que s'han obert a l'opció de col·laborar a la defensa ucraïnesa amb carros de combat.

   Espanya ja ha avançat la seua intenció de fer arribar a Ucraïna algun dels vehicles 'Leopard' 2A4 que estan emmagatzemats en una nau a Saragossa. De fet, cinc d'ells es troben ja en les instal·lacions de l'empresa Santa Bárbara a Alcalá de Guadaira (Sevilla) per a ser revisats i rehabilitats per al seu ús.

   Robles ja va participar la passada setmana en una primera reunió convocada per Alemanya en la qual, segons fonts del Ministeri de Defensa, els països van constatar la "voluntat màxima" de coordinar aquesta ajuda a Ucraïna.

   En una visita a Letònia divendres passat, la ministra va explicar que l'enviament dels carros de combat no tindrà lloc abans de la primavera i aquests mesos es dedicaran a la preparació dels vehicles i instrucció de les tripulacions.

   De fet, Espanya ja ha oferit a Ucraïna impartir un mòdul d'ensenyament per al maneig dels 'Leopard' que tindria una durada d'entre dos mesos i dos mesos i mig.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià