La RSEQ premia al catedràtic de la UA José Luis Todolí pel seu prototip per a desinfectar aliments

El catedràtic José Luis Todolí
UA
Publicado: jueves, 1 junio 2023 18:03

   ALACANT, 1 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El grup especialitzat de Ciència i Tecnologies (Bio)Analítiques (GCTbA) de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ) ha atorgat el Premi a la Transferència de Tecnologia al catedràtic de la Universitat d'Alacant José Luis Todolí, per la seua proposta 'Mètodes d'anàlisis i desinfecció de mostres de diversa naturalesa', que arreplega un prototip per a desinfectar aliments per radiació ultraviolada.

   Aquest prototip de l'especialista en Química Analítica de la UA ha suposat desenvolupar col·laboracions amb empreses del sector làctic i heladero. Todolí també ha arreplegat un dispositiu que ha desenvolupat per a realitzar anàlisis químiques de mostres de biocombustibles, aliments i clínic i que ja s'ha implementat en diverses universitats, empreses i centres d'investigació, segons ha informat la institució acadèmica aquest dijous en un comunicat.

   D'altra banda, s'està desenvolupant un doctorat industrial en l'àmbit del control de la qualitat d'aliments líquids mitjançant la utilització de sensors. Un altre dels àmbits en els quals s'estan engegant diverses innovacions és en la valorització industrial de residus alimentaris.

   Amb aquesta distinció, el grup especialitzat de la RSEQ posa en valor els mèrits en transferència científic-tecnològica a la societat i a l'àmbit productiu del coneixement generat des de la Universitat d'Alacant.

   En síntesi, en matèria de transferència, solament en els últims anys, des de la UA s'ha col·laborat amb una desena d'empreses de diferents sectors per mitjà d'una trentena contractes de diversa naturalesa, la qual cosa ha possibilitat formar a set doctors.

   L'entrega del Premi GCTbA a la Transferència de Tecnologia tindrà lloc en el marc de la II reunió científica del grup que se celebrarà a Saragossa els pròxims dies 27 i 28 de juny.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià