Runcáncer aconsegueix 400.000 € de recaudació per primera vegada en mateixa edició a falta de huit proves per acabar any

Runcáncer aconsegueix els 400 euros per primera vegada en una mateixa edició
HASTPHOTO
Publicado: lunes, 20 noviembre 2023 18:40

   VALÈNCIA, 20 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El Circuit RunCáncer, que compta amb el suport principal de la Diputació de Valencia, CaixaBank i la Fundació 'la Caixa', ha aconseguit per primera vegada aconseguir els 400.000 euros de recaptació contra el càncer en una mateixa edició i a falta de huit proves per acabar l'any. Es tracta d'una xifra que mai abans, des dels seus inicis en 2015, s'havia aconseguit, segons ha informat l'organització en un comunicat.

   D'aquesta forma, és la primera vegada que aquest circuit 100% solidari aconsegueix sumar 400.000 euros en una mateixa edició. De fet, la de 2022 va ser, fins al moment, la de més participació i recaptació, amb 363.775 euros i prop de 79.000 participants.

   En aquesta novena edició de 2023, a falta encara de celebrar huit noves proves fins a final d'any, RunCáncer ja ha aconseguit superar aquestes dades històriques. En aquests moments, i després de 98 proves celebrades durant aquest 2023, el circuit suma un total de 412.638 euros, gràcies a les més de 88.000 persones que han participat en alguna de les marxes i carreres celebrades fins avui.

   Aquesta recaptació 100% solidària es destinarà de forma íntegra a finançar projectes d'investigació oncològica. Encara queda per conéixer la xifra final, alguna cosa que es descobrirà el 31 de desembre després de l'última prova prevista d'enguany que se celebrarà en la localitat de Faura.

   Des de l'Associació Contra el Càncer a València, el seu president Tomás Trénor, ha mostrat el seu agraïment "a tots i cadascun dels participants, Juntes Locals, Ajuntaments, organitzadors, voluntaris i col·laboradors que han fet possible que després de nou anys de lluita hàgem arribat fins a ací".

   "Unes xifres de rècord que ens donen més força per a seguir sumant perquè un dia puguem deixar de lluitar contra el càncer. Cada euro és esperança, és investigació, i és un orgull veure com cada any, RunCáncer uneix a més i més persones com #UnSoloCorazón per a seguir avançant contra aquesta malaltia", ha assenyalat Trénor.

   El mes de novembre el circuit es despedirà amb marxes a Llíria, Alboraia, Rafelguaraf i Massamagrell. Durant el mes de desembre se celebraran les últimes proves a Antella, Camporrobles, Picassent, que també acull una carrera al costat de la seua tradicional marxa, i Faura, que despedirà el circuit aquest 2023 l'últim dia de l'any.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià