El sector agroalimentari valencià mostra la seua oferta de productes a la 29ª fira Gulfood a Dubai

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, encapçala des d'aquest dimarts una missió institucional a Dubai amb motiu de la Gulfood 2024.
GVA
Publicado: martes, 20 febrero 2024 18:24

   VALÈNCIA, 20 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, encapçala des d'aquest dimarts una missió institucional a Dubai amb motiu de la participació d'empreses de la Comunitat Valenciana en la fira agroalimentària Gulfood 2024. L'oli d'oliva, les olives i adobats, la mel, aperitius, espècies, café, arrossos, tortes de blat i fleca, melmelades, el safrà i les conserves vegetals són alguns dels productes de la Comunitat Valenciana presents en aquesta fira.

   Un total de 25 empreses de l'autonomia participen en la 29ª edició d'aquesta fira consolidada com la cita "més important" per al sector al Golfo Pèrsic, Orient Mitjà, Àfrica, Sud-est Asiàtic i Oceania. Quinze d'elles ho fan de forma agrupada amb el suport de l'àrea internacional de l'Ivace + i, al Pavelló d'Espanya organitzat per ICEX, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

   Durant la seua visita a aquesta fira, Nuria Montes, acompanyada per la directora general d'Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha realitzat un recorregut pels estands de les empreses valencianes per a conéixer les seues impressions i les seues expectivas respecte a una fira que reuneix enguany a més 5.500 marques de 127 països i és un "aparador de primer ordre" per als productes de la Comunitat Valenciana.

   "Acompanyem a les empreses en una de les seues principals cites internacionals. La participació d'empreses valencianes és una mostra, una vegada més, del dinamisme del sector agroalimentari i de la seua aposta per la promoció exterior i la internacionalització", ha destacat.

   Entre els productes de la Comunitat Valenciana presents en aquesta fira figuren l'oli d'oliva, les olives i adobats, la mel, aperitius, espècies, café, arrossos, tortitas de blat i fleca, siropes i melmelades, així com safrà i conserves vegetals.

   Des de l'àrea internacional d'Ivace+i, a través de la seua antena a Dubai, s'ha realitzat la captació d'empreses importadores interessades a conéixer i adquirir els productes de la Comunitat Valenciana presents en la fira.

   La fira Gulfood és, a més, la primera de les cites en les quals la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme reforça la promoció exterior de la Comunitat amb una acció que combina la promoció d'empreses i productes amb la promoció turística i amb l'atenció posada en la gastronomia com "un dels atractius de la Comunitat Valenciana per al visitant".

   L'any 2023, Emirats Àrabs Units se situa com la tercera destinació de les exportacions de la Comunitat Valenciana a Àsia, amb un valor de 270,6 milions d'euros, el 9,85 per cent de les exportacions valencianes al continent asiàtic, solament precedit per Xinesa i l'Aràbia Saudita.

   En aquest context, les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana a aquest mercat s'han xifrat el 2023 en 43,35 milions d'euros. Els productes més demandats són les fruites, els llegums i floricultura, que concentren el 55% de l'exportació agroalimentària a aquest mercat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià