El sector 'living' ja aglutina el 21% de les inversions immobiliàries a la Comunitat Valenciana, segons CBRE

Publicado: miércoles, 8 febrero 2023 16:39

   VALÈNCIA, 8 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El sector 'living' --habitatges en lloguer, residències d'estudiants, pisos compartits i vivendes multifamiliars, entre uns altres-- ha concentrat el 21 per cent de les inversions immobiliàries de la Comunitat Valenciana, amb un total de 195 milions d'euros, segons dades de la consultora CBRE.

   El volum aconseguit suposa el doble que el de l'any anterior i, en conjunt, la inversió immobiliària a la Comunitat Valenciana va ser de 910 milions d'euros en 2022, un 60% més que en 2021.

   Dins del 'living', sobreix el volum en el segment d'inversió residencial BTR ('built to rent', construcció per a llogar) i PRS (Private Rented Sector, vivenda de lloguer acabada), amb al voltant de 110 milions d'euros en 2022 i acaparant el 55% de la inversió en el sector, segons ha detallat la consultora en un comunicat.

   Segons CBRE, el mercat de sòl ha perdut protagonisme per falta de sòl finalista, la qual cosa s'ha traduït en un augment de preus a doble dígit (+10,5%) en les vivendes d'obra nova, amb un preu mitjà a la ciutat de València de 3.070€/m2.

   Per segments, CBRE ha destacat "el potencial de creixement de les residències d'estudiants en un context d'una elevada demanda --la Comunitat Valenciana conjumina el 10% dels estudiants de Grau i Cicle del territori nacional-- enfront d'una escassa oferta existent". València compta amb prop de 5.000 llits en residències d'estudiants i Alacant amb quasi 2.000. Del 'pipeline' nacional fins el 2025, el 13% dels nous llits estaran repartides en aquestes dos províncies.

   Per la seua banda, el 'sènior living' va concentrar el 50% del total invertit en el sector durant 2022. Entre les seues principals palanques de creixement està la forta demanda existent, en concret l'estrangera sènior. El 12% del total de sèniors internacionals que viuen a Espanya tenen la seua residència a Alacant.

   Quant al 'flex living', tot i que el 90% de l'estoc actual es concentra a Madrid (65%) i Barcelona (35%), ciutats com València i Alacant presenten "un fort creixement d'actius en desenvolupament".

   L'Associate Director Living en CBRE, Cessar Ruiz, ha exposat que les previsions apunten al fet que el sector 'living' seguirà guanyant tracció en 2023. "En concret, el producte BTR (davant la falta de producte PRS), s'ha convertit en un actiu molt atractiu per als inversors pel seu caràcter antiinflacionista, encara que les últimes pujades de tipus d'interés han posposat operacions pel major requeriment de tornada del capital", ha afegit.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià