Torres d'alta tensió caigudes i camions encreuats compliquen l'accés de llevaneu a l'A-3

Camiones atrapados por la nieve
CRUZ ROJA
Actualizado: viernes, 20 enero 2017 9:34

MADRID, 20 Ene. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha demanat disculpes als conductors que han quedat atrapats durant la nit a causa de a les intenses nevades caigudes en el sud-est peninsular, especialment en l'A-3 on encara no s'ha restablit el trànsit. El titular de Foment ha atribuït la situació a l'autovia que unix Madrid i València a situacions sobrevingudes que se n'han anat produint al llarg de la nit com l'encreuament de camions i la caiguda de tres torres d'alta tensió pel pes de la neu caiguda.

"La llevaneu no han pogut accedir, la situació provocada per l'encreuament d'altres tres camions i la caiguda de torres elèctriques han ocasionat problemes molt importants per a poder accedir als llocs i en ocasions, esta falta d'informació a la qual es referien els usuaris, era deguda a complicacions sobrevingudes que se'n van anar produint al llarg de la nit", ha explicat De la Serna en declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press.

Segons ha explicat el ministre, més de 220 efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME), del Ministeri de Foment i de la Guàrdia Civil de Trànsit treballen a la zona en unes "condicions molt complicades" per a intentar restablir el trànsit. Al llarg de la nit, segons el ministre, "s'han produït situacions molt complexes que quan semblava que se n'anava aclarint el camí sobrevenien altres esdeveniment que ho impedien".

Pel que fa al trànsit ferroviari, De la Serna ha explicat que ha quedat restablit després de la jornada d'ahir en què es van registrar nombrosos incidents.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià