Un total de 134 títols concorren al Premi Azorín de Novel·la, que es lliurarà el 7 de març a Alacant

Archivo - Arxiu - Un total de 134 títols concorren al Premi Azorín de Novel·la, que s'entregarà el 7 de març a Alacant
DIPUTACION ALICANTE - Archivo
Publicado: martes, 20 febrero 2024 14:51

    ALACANT, 20 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Un total de 134 títols originals concorren enguany al 'Premi Azorín de Novel·la', que es lliurarà el pròxim 7 de març en una gala a Alacant, on el jurat d'aquest certamen internacional donarà a conèixer l'obra guanyadora, dotada amb 45.000 euros.

   El certamen, organitzat per la Diputació d'Alacant i Editorial Planeta, tindrà lloc el dijous 7 de març a les 19.00 hores a la Sala Simfònica de l'Auditori de la Diputació (ADDA), segons ha indicat la institució provincial en un comunicat.

   De les 134 obres que s'han presentat enguany, la seua procedència ha sigut majoritàriament d'Espanya, amb 104 treballs, seguida de països d'Amèrica del Sud (3), Amèrica del Nord (1), Amèrica Central (1) i altres estats d'Europa (2). A més, hi ha 23 originals sense procedència especificada.

   Entre els treballs candidats establits a Espanya destaquen les aportacions procedents d'Alacant (18), Valencia (9), Castelló (2), Madrid (23), Barcelona (13), Sevilla (5), Murcia (3), Bizkaia (3), Illes Balears (3), Valladolid (3), Almeria (2), Astúries (2), Conca (2), Granada (2), Huelva (2), Toledo (2), Còrdova (1), Cadis (1), Girona (1), Huesca (1), Jaén (1), Orense (1), Pontevedra (1), Salamanca (1), Tenerife (1) i Saragossa (1).

   El jurat del certamen està presidit pel diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, i formen part d'est la directora d'Editorial Planeta, Belén López Celada, així com els escriptors Juan Eslava Galán, Luz Gabás, Reyes Calderón, Rafael Poveda i Luis Belda. Actuarà com a secretària sense vot la secretària general de la Diputació d'Alacant, Amparo Koninckx Frasquet.

   La cerimònia de lliurament d'aquest premi literari podrà seguir-se en directe a través dels comptes de YouTube de la Diputació d'Alacant i d'Editorial Planeta i Planeta de Llibres, així com en la xarxa social X i en Facebook amb l'etiqueta #azorin2024.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià