Ucraïna condemna a 20 membres de la Duma russa per violar la integritat territorial ucraïnesa

Archivo - Arxiu- Vista de la façana de la Duma de l'Estat, a Moscou (Rússia)
VLAD KARKOV / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO - Archivo
Publicado: miércoles, 22 marzo 2023 10:01

   MADRID, 22 Mar. (EUROPA PRESS) -

   Els Servicis de Seguretat d'Ucraïna, en col·laboració amb la Fiscalia General del país, han informat que 20 diputats de la Duma Estatal russa han sigut condemnats a 15 anys de presó a Ucraïna, per violar la seua integritat territorial.

   En un comunicat, els Servicis de Seguretat han informat que la investigació, realitzada "en absència" ja que tots els acusats es troben a Rússia, hauria provat que "van donar suport a la resolució sobre l'apel·lació al president de la Federació Russa amb una sol·licitud de reconeixement de la 'independència' de les regions temporalment ocupades de Donetsk i Lugansk".

   "Posteriorment, el Kremlin va utilitzar aquestes decisions com a pretext formal per a llançar una invasió a gran escala d'Ucraïna i justificar l'agressió armada", continua el comunicat.

   Aquesta condemna, de moment més simbòlica que efectiva, també inclou la confiscació dels béns d'aquests membres de la Duma.

   Ucraïna també ha informat que els fiscals de la Fiscalia Regional de Chernivtsi estan investigant la possible acusació d'altres 44 membres del parlament rus per crims similars.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià