La UPV coordina un projecte europeu per a ajudar a garantir la qualitat de l'internet del Futur

Actualizado: martes, 21 diciembre 2010 11:18

VALÈNCIA, 21 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Centre d'Investigació en Mètodes de Producció de Programari (Pros) de la Universitat Politècnica de València coordina Future internet Testing (FITTEST), un projecte europeu d'investigació amb l'objectiu de desenvolupar noves metodologies per a testar l'anomenat 'internet del Futur', segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Esta nova evolució de la xarxa de xarxes aglutina nous servicis, aplicacions i prestacions i es caracteritza pel seu "dinamisme i adaptació constant als requeriments de l'usuari".

Segons apunten els experts, l'internet del futur permetrà millorar l'experiència dels usuaris en navegar per la xarxa, així com l'explotació d'internet per part de les empreses. Per a això, tot i això, "es requerirà d'estes noves aplicacions que garantisquen la qualitat i disponibilitat de les aplicacions a cada moment".

"L'internet del futur no és com l'actual, sinó que és molt més dinàmic, s'autoconfigura i s'adapta a l'usuari, al context, entre d'altres, cosa que provoca que les diferents aplicacions siguen més difícils de testar, perquè estan en un continu canvi", ha explicat Tanja Vos, coordinadora del projecte i investigadora del Centre Pros de la Universitat Politècnica de València.

Alhora, ha indicat que l'objectiu és "desenvolupar eines per al testing continu del programari implantat i així trobar possibles errors i reparar-los abans que les execute l'usuari". "Utilitzem testing basat en la recerca per a poder afrontar les desafiaments d'aplicacions dinàmiques, autònomes i autoconfigurables. En definitiva, el nostre objectiu és tindre una eina que ajude a garantir la qualitat de les aplicacions a l'internet del Futur", ha incidit.

Com a exemple de l'internet del Futur, Tanja Vos explica el cas de Habbo hotel (www.habbo.es), "una de les majors comunitats virtuals a tot el món dirigida a joves i adolescents". Operada per l'empresa finesa Sulake, soci del Projecte FITTEST, esta aplicació presenta sales de xat com si foren habitacions d'hotel.

"És una nova forma de xat dirigida als més joves i molt més interactiva. Això és l'internet del Futur, perquè l'hotel va canviant conforme als gustos de l'usuari. Ja no és un simple xat; les aplicacions s'adapten al que l'usuari vol", ha recalcat Tanja Vos.

Finançat pel Setè Programa Marc de Recerca i Desenvolupament Tecnològic de la Unió Europea, el projecte FITTEST va arrencar el mes de setembre passat i conclourà en 2013. En ell participen, a més de la Universitat Politècnica de València i Sulake (Finlàndia), l'University College of London (El Regne Unit), Berner & Mattner (Alemanya), IBM (Israel), la Fondazione Bruno Kessler (Itàlia), la Universiteit Utrecht (Holanda) i Softteam (France).

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià