Zelenski estima que "centenars de milers" de persones no tenen "accés normal" a aigua pels danys en la presa

Inundacions després de la destrucció d'una presa en la regió de Kherson
Europa Press/Contacto/Cover Images
Publicado: miércoles, 7 junio 2023 14:52

   MADRID, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -

   "Centenars de milers" de persones s'han quedat sense "accés normal" a aigua potable en les zones afectades per la destrucció parcial d'una presa en la regió de Kherson, segons el president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, que considera aquest incident una prova més que els "terroristes russos" representen "una amenaça per a tota la vida".

   Unes 100.000 persones vivien en la zona afectada per inundacions abans de la invasió russa i Zelenski estima que "almenys desenes de milers seguixen ací". El president ha promès ajudar als damnificats, però també ha assumit que aquesta assistència només pot arribar "al territori controlat per Ucraïna".

   "En la part ocupada per Rússia, els ocupants no estan si més no intentant ajudar la gent", ha denunciat Zelenski en Twitter. "Això demostra el cinisme amb el qual Rússia tracta la població la terra de la qual ha capturat i el que Rússia realment suposa per a Europa i el món", ha afegit.

   El president d'Ucraïna ha denunciat que la destrucció de la presa va ser un acte deliberat, atribuït a la col·locació d'explosius. Moscou, no obstant açò, ha negat qualsevol responsabilitat i ha dirigit les seues acusacions contra Kíiv.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià