El municipi d'Artà rebrà 3,9 milions en els pròxims tres anys per impulsar la desestacionalització turística


Actualizado 29/12/2009 18:56:18 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Dic. (EUROPA PRESS) -

El municipi mallorquí d'Artà rebrà durant els pròxims tres anys un total de 3,9 milions d'euros, quantitat que es destinarà a la desestacionalització del municipi mitjançant la potenciació, especialment, del turisme cultural, gastronòmic i esportiu.

En el pla de competitivitat 'Mallorca diversa, Artà sorprèn', Turespaña i el Govern han aportat tots dos 1,3 milions d'euros, 800.000 el Consell de Mallorca i 500.000 el consistori del municipi. Alhora, el director general de Turespaña, Antonio Bernabé, ha remarcat que la iniciativa pretén "aprofitar els recursos autòctons de l'illa i generar productes" com, va exemplificar, les excursions de senderisme.

Per la seva banda, la consellera insular de Turisme, Isabel Oliver, ha remarcat que el pla té com propòsit "millorar el destí de manera global", és a dir, posicionar millor el producte ofert per Mallorca "aprofitant el de sol i platja". Així aquesta iniciativa "se centra a tenir una planificació integrada del conjunt de l'oferta diversa de l'illa", ha assenyalat Bernabé.

L'alcalde d'Artà, Rafael Gili, ha destacat que la seva intenció és que els turistes que visiten el municipi no ho facin únicament durant un dia, com actualment, sinó que se'ls brindi una oferta cultural que els faci romandre durant més jornades.

Oliver també ha assenyalat algunes de les actuacions concretes que suposarà el pla de competitivitat com la realització d'una estació nàutica, o l'elaboració de rutes culturals i gastronòmiques

Alhora, Bernabé va detallar que Turespaña ha realitzat ja més de 250 accions per a promocionar l'arxipèlag en els mercats internacionals, i que més de 280 periodistes ho han visitat, generant reportatges per un valor de més d'11 milions d'euros.