Agro.- "Felicitat immensa" entre els treballadors del restaurant i els pares dels germans Roca

Trabajadores del Celler de Can Roca y los padres de los hremanos Roca
EUROPA PRESS
Actualizado: martes, 30 abril 2013 18:20

Per als caps de setmana no hi ha taula disponible fins al març del 2014


GIRONA, 30 Abr. (EUROPA PRESS) -

Els treballadors del Celler de Can Roca i els pares dels tres germans han continuat celebrant aquest dimarts el reconeixement que ha atorgat la revista 'Restaurant' al treball d'aquests gironins, convertint-los en el millor restaurant del món.

"Sento una felicitat immensa", ha assegurat la mare de Joan, Josep i Jordi Roca, Montserrat Fontané, que aquest matí continuava preparant els menús per a tot l'equip del Celler en el seu restaurant, Can Roca, mentre atenia els periodistes que feien cua per saber com s'ha viscut la notícia des de la distància.

La dona ha relatat que la va trucar el petit dels germans, Jordi, sobre les sis de la tarda d'aquest dilluns per confirmar-li el rumor i li va demanar que no digués res: "Em diu a mi que no digui res i quan penjo comença a sonar el telèfon de gent que trucava per felicitar-nos", ha comentat orgullosa.

Fontané reconeix que amb el número dos de la llista dels millors cinquanta restaurants del món ja hi havia suficient, sobretot per "l'estrès que comporta" una notícia d'aquest tipus i és que el telèfon no ha parat de sonar des que es va conèixer que El Celler de Can Roca s'havia convertit en el millor restaurant del món.

Tant Fontané com el seu marit, Josep Roca, esperaran que aquesta nit arribin els tres germans procedents de Londres: "Ahir a la nit ho celebràvem menjant pa amb pernil i bevent cava, però aquesta nit no crec que fem res perquè ells hauran de treballar i nosaltres també", ha afegit.

La dona s'ha mostrat feliç i orgullosa, tot i que s'ha tret mèrits: "He estat la seva mestra per ensenyar-los com treballar, però els plats que fan ara, els han fet ells solets. Potser al principi algun s'assemblava als meus, però ara ja no", ha comentat.

ACONSEGUIR RESERVA

Ja a primera hora del matí l'activitat al Celler era frenètica, sobretot per a l'encarregada d'apuntar les reserves, i és que no parava de sonar el telèfon.

De fet, si es vol dinar o sopar al Celler entre setmana no hi ha taula disponible fins al novembre, i en cap de setmana no hi ha res lliure fins al març del 2014.

Un dels caps de cuina, Nacho Baucells, ha comentat que tot l'equip està molt content i encantat amb la notícia, que els va agafar per sorpresa: "Ha estat una sorpresa perquè no ens els esperàvem, no teníem ni idea, però és un gran orgull per la nostra part estar aquí i aportar el granet de sorra per aconseguir que els tres germans aconseguissin el número u".

Baucells, que és cap de cuina al costat d'Hernan Luchetti, ha afirmat que estar entre els cinc millors restaurants del món ja és un premi i que formar part de la llista dels cinquanta millors és també un orgull perquè "la diferència entre uns i altres és gairebé inapreciable".

De totes maneres, l'equip creu que el que diferencia El Celler de la resta de restaurants són els tres germans: "La diferència són ells tres, que són tal com se'ls veu, molt de casa i accessibles. Cadascun aporta una cosa diferent i els tres es complementen, potser això dóna un toc que els altres restaurants no tenen", ha afegit Baucells.

A la cuina tampoc s'ha preparat res diferent per rebre als germans i ni per als comensals que degustin aquesta nit els plats del Celler, ja que "hi ha servei i tot ha de sortir bé, com qualsevol altre dia", perquè els clients vegin com s'ha aconseguit aquest número u.