El GremiCarn reparteix 6.500 racions de botifarra d'ou a la Boqueria de Barcelona

Botifarrada boqueria
GREMICARN
Actualizado: domingo, 3 febrero 2013 18:37

BARCELONA, 3 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Gremi de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters de Barcelona i comarques ha repartit aquest diumenge al mercat de la Boqueria 6.500 racions de botifarra d'ou en una hora i quart elaborades artesanalment, per donar la benvinguda al Carnaval a la capital, ha informat l'organització a Europa Press.

Segons ha explicat GremiCarn en un comunicat aquest diumenge, la tradicional botifarrada popular ha comptat amb la presència d'autoritats i artistes de la ciutat i amb la participació de capgrossos, en una jornada en la qual el gremi esperava superar les 6.000 racions que es van repartir el 2012.

En declaracions a Europa Press, l'organització ha informat que per elaborar els 150 quilos de botifarra que s'esperaven repartir, els carnissers han utilitzat 390 quilos de carn, 3.900 quilos d'ous i 780 metres d'intestí.

DIJOUS GRAS

La producció de botifarra d'ou es multiplica amb motiu del Dijous Gras, que se celebra dijous que ve, marcant el començament de les festes de Carnaval, ocasió per a la qual els cansaladers i xarcuters de Catalunya elaboraran 480.000 quilos d'aquest aliment.

Per això s'utilitzaran 1.367.235 metres d'intestí, 3.172.164 ous, 115.652 quilos de carn, 115.652 quilos de papada, 33.043 quilos de cansalada viada, 6.859 quilos de sal i 1.376 quilos de pebre.

La història d'aquest embotit està estretament relacionada amb la festa de Carnaval des de fa 25 anys, segons ha informat l'organització, ja que al segle XVII se solien fer menjars comunitaris en els que els ingredients bàsics eren el porc i l'ou.

El Carnaval es va prohibir durant el Franquisme, cosa que va provocar un disminució en el consum de botifarra d'ou que es va recuperar amb l'entrada de la democràcia.