Actualizado 04/07/2017 12:14

Reig Jofre cobra de la francesa Naturex 8,5 milions

Reig Jofre
Europa Press

La família Reig-Biosca redueix el seu pes en la farmacèutica del 74% al 73%

BARCELONA, 4 Jul. (EUROPA PRESS) -

La farmacèutica Reig Jofre ha cobrat de la francesa Naturex un pagament ajornat de 8,5 milions per l'adquisició d'actius industrials realitzada el 2013, una suma que la companyia preveu reinvertir en projectes de creixement.

Segons ha comunicat Reig Jofre aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), després de la cancel·lació d'aquest compte a cobrar, el deute financer net de la farmacèutica s'estima que se situï a tancament del primer semestre de l'exercici entorn d'1,2 vegades l'Ebitda del 2016.

Quant al dividend aprovat al juny per 2,96 milions d'euros amb possibilitat que els accionistes ho rebessin en efectiu o en accions, només un 1,7% dels accionistes ha triat cobrar-ho en efectiu, la qual cosa ascendeix a una quantitat 49.943 euros i que es liquidarà aquest mateix dimarts.

Així, el 98,3%% dels accionistes ha optat per percebre accions noves per paga del dividend flexible, la qual cosa implicarà l'emissió d'entorn 932.000 accions noves, que s'estima que s'admetin a cotització els primers dies d'agost.

Reig Jofre Investments, titular del 74% del capital social de Laboratori Reig Jofre, ha procedit a la venda del 87% dels seus drets d'assignació gratuïta entre un grup d'inversors privats i institucionals, si bé cap d'aquestes col·locacions implicarà una presa de participació rellevant per sobre del 3% per part d'aquests inversors.

D'aquesta manera, la família Reig-Biosca ha reduït el seu pes en la farmacèutica Reig Jofre del 74% al 73% per afavorir l'entrada de nous accionistes en la societat.

PROGRAMA DE RECOMPRA D'ACCIONS

La farmacèutica també ha aprovat el segon Programa Temporal de Recompra d'Accions de Reig Jofre, que té com a objectiu adquirir accions per complir amb les obligacions del Pla de Fidelització a llarg termini de Consellers i Directius de la companyia.

El nombre màxim d'accions a adquirir pel programa és de 80.000 --segon tram del Pla de Fidelització--, i les accions d'aquest segon tram es compraran a preu de mercat, amb un límit de 4,5 euros per acció, per la qual cosa l'import monetari màxim assignat serà de 360.000 euros.

Si el preu de cotització de les accions de la societat sobrepassés aquest preu, el consell d'administració podrà formalitzar un nou acord.

El programa dura de l'1 de juliol fins al 31 de desembre del 2017, o fins que s'adquireixin totes les accions objecte del programa.