Publicado 02/12/2020 17:44CET

Arriba a les llibreries 'Benilluna', la novel·la pòstuma de Carme Miquel

Portada de 'Benilluna', novel·la pòstuma de Carme Miquel
BROMERA

VALÈNCIA, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

'Benilluna', la novel·la pòstuma de Carme Miquel, està disponible ja en les llibreries per a "transportar de nou el lector al món literari de l'autora, caracteritzat pel protagonisme femení, però també per un vocabulari ric i profund i pel compromís social i humanista", destaca Edicions Bromera.

Així, l'obra, que segueix el deixant de les grans novel·les de Carme Miquel, com per exemple 'Aigua en cistella', acosta una història personal i íntima amb reflexions sobre temes que tenen com rerefons el peronisme o la dictadura de Videla.

El llibre --disponible tant en paper com en format digital-- narra la història de Rosanna, a qui la seua àvia, abans de morir, deixa unes memòries en les quals revela el seu secret millor guardat: quan va deixar Benilluna, es va casar amb el seu marit argentí i va emigrar a Amèrica, ja estava embarassada del seu primer amor, de qui no diu el nom.

Per açò, Rosanna torna a Benilluna, on es retrobarà amb els seus orígens i des d'on reconstruirà la trajectòria vital de la iaia, marcada pel teló de fons de l'ascensió del peronisme i de la irrupció, després, de la terrible dictadura de Videla. I, sobretot, reconeixerà la valentia d'una dona que va haver de madurar per força i que va poder fer front a les traves per a salvaguardar el benestar propi i el dels fills.

Carme Miquel (la Nucia, 1945-València, 2019) va ser docent i escriptora. És l'autora dels primers llibres de text per a l'ensenyament del valencià: Milotxa, Vola, Topi!, Parotet i Sucret.

PREMIS

Al llarg de la seua vida va ser guardonada amb diversos premis, com el de Novel·la Ciutat d'Alzira per 'Aigua en cistella' (Bromera, 1998)
--que continua reeditant-se--, o el de la Crítica dels Escriptors Valencians, en reconeixement a la seua trajectòria (2016).

Entre els seus títols destaquen 'Un estiu a la Marina Alta', 'Uns papers en una capsa', 'La mel i la fel', 'A cau d'orella', 'Murmuris i crits', 'L'amenaça dels grues', 'La tortuga Caterina' i la colecció 'Els contes de Marc'.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Dieciocho años sin noticias de la Pioneer 10, en rumbo a Aldebarán

 2. 2

  Una marcha negacionista de la Covid-19 en Madrid pide recuperar derechos y libertades: "Fuera dictadura"

 3. 3

  Madrid prohíbe reuniones en casas y adelanta el toque de queda a las 22h con hostelería cerrada una hora antes

 4. 4

  Dimite el JEMAD tras su polémica vacunación, aunque defiende que siguió el protocolo y no recurrió a "privilegios"

 5. 5

  La familia Rivera despide, por última vez, a José Rivera 'Riverita'