La Diputació de València i la CVONGD s'alien per a millorar la comprensió de la cooperació internacional

DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Publicado: lunes, 20 marzo 2023 17:21

   VALÈNCIA, 20 Mar. (EUROPA PRESS) -

   L'àrea de Cooperació Internacional de la Diputació de València i la Coordinadora Valenciana d'ONGD han presentat aquest dilluns al pati del Palau dels Scala de la Diputació el projecte 'Municipis, ONGD i Ciutadania: Enfortiment de la Cooperació imprescindible per a eradicar la pobresa', una iniciativa que pretén millorar la comprensió que la cooperació internacional al desenvolupament té en la construcció d'un món amb menys pobresa i més igualtat.

   Aquest projecte, dirigit a la ciutadania i a les ONGD, pretén enfortir la participació en la construcció d'una societat "responsable i solidària" a través d'activitats de sensibilització, comunicació, formació i diàleg, segons ha informat la institució provincial en un comunicat.

   La iniciativa, que compta amb un finançament de 55.000 euros per part de la Diputació de València, consisteix en impulsar les accions d'enfortiment del treball en xarxa de les entitats que formen part de la Coordinadora, així com donar suport a la campanya 'Pobresa Zero'.

   La diputada de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer, ha destacat que l'objectiu és "sensibilitzar a la societat valenciana sobre les causes de la pobresa i sobre les propostes d'accions que des de la societat civil promouen la implicació de la ciutadania en la realització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)".

"MÉS NECESSÀRIA QUE MAI"

   Per la seua banda, la presidenta de la Coordinadora Valenciana d'ONGD, Cristina Ramón, ha subratllat que "es valora el compromís de la Diputació amb la cooperació internacional en un moment que resulta més necessària que mai i que es materialitza en el suport que permet avançar en l'eradicació de la pobresa i una major justícia social".

   Des de la Diputació de València s'han finançat quatre projectes de la Coordinadora en la present legislatura, per un import total de 195.000 euros, a més d'impulsar la cooperació internacional al desenvolupament a través de les diferents convocatòries anuals dirigides les ONGD amb seu i delegació a la província de València, tant per a la realització de projectes de cooperació al desenvolupament en tercers països com per a la realització de projectes de sensibilització.

   En les últimes convocatòries també s'ha incrementat el pressupost que en 2023 ascendeix a 1.050.000 euros en la convocatòria de projectes de cooperació al desenvolupament i 150.000 euros en la convocatòria de projectes de sensibilització.

   La Diputació de València, des de l'àrea de Cooperació Internacional, col·labora de manera continuada amb la Coordinadora Valenciana d'ONGD tant amb la seua participació en el Consell Assessor de Cooperació Internacional de la Diputació com amb la realització de projectes de sensibilització en la província de València.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià