Ford estudia ajornar les inversions d'electrificació a Almussafes, segons afirma UGT després d'una visita de directius

Archivo -  Un vehicle en la fàbrica de Ford a Almussafes
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: viernes, 17 noviembre 2023 17:34

   VALÈNCIA, 17 Nov. (EUROPA PRESS) -

   Ford està estudiant donar un "canvi de pas" i "ajornar qualsevol decisió que tinga a veure amb inversions" per a l'electrificació de la fàbrica de la multinacional a Almussafes.

   Així ho ha explicat el sindicat majoritari en la factoria, UGT, en un comunicat després de la visita que han realitzat a Almussafes el director d'Operacions de Ford Motor Company, Kumar Galhotra, i el seu equip dels Estats Units dijous i divendres. La visita s'ha produït enmig de la incertesa sobre l'arribada de les inversions perquè Almussafes fabrique la nova generació de vehicles elèctrics de la firma a Europa.

   UGT ha advertit que "aquest nou posicionament per part de la companyia suposa una alteració de l'inicialment establit i acordat" i situa la plantilla tant de València com del conjunt de Ford Europa "en el fil d'aram". "Esperem concreció en un temps breu per part de la direcció mundial de Ford davant aquest canvi de pas", ha assenyalat.

   Mentre Ford, a Detroit, "revalua" les possibilitats d'electrificació per a Almussafes, el sindicat ha reclamat que l'empresa "ha de garantir càrrega de treball suficient per a mantindre la plantilla, inicialment prevista en els plans per l'electrificació". En eixe sentit, ha plantejat que es potencie la fabricació de vehicles híbrids.

   UGT ha subratllat que la seua posició negociadora romandrà "inalterable" mentre "no quede clara eixa incògnita", "quede compromesa eixa càrrega de treball", que xifra en al voltant de 200.000 cotxes a l'any", i es permeta "la transició a l'electrificació sense més sobresalts".

   A més, ha indicat que la companyia "haurà de garantir una data de revisió del Pla d'Electrificació durant eixe procés de transició que ara s'allarga". "En cas contrari, l'empresa no podrà pretendre negociar més mesurades de flexibilitat, almenys amb UGT", ha insistit.

   En aquest marc, UGT i la direcció s'han emplaçat a tornar a reunir-se al desembre. El sindicat ha remarcat que "la pilota està en el camp de l'empresa i, tot i la complexitat del moment, ha d'haver-hi claredat i determinació per la seua banda".

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià