Publicado 30/06/2022 12:16

El juí a l'acusat d'assetjar Paula Bonet serà a porta tancada per a evitar la seua victimització

Archivo -  La pintora Paula Bonet.
Jorge Gil - Europa Press - Archivo

   L'home afronta una condemna de fins a quatre anys de presó

   BARCELONA, 30 juny (EUROPA PRESS) -

   El juí a l'acusat de presumptament amenaçar i assetjar l'artista valenciana Paula Bonet es farà demà divendres a Barcelona i, a petició d'ella, la jutgessa ha acordat que es faça a porta tancada, sense públic ni accés als periodistes: "D'aquesta forma, s'evita la victimització en el procés dels qui han denunciat i senten por".

   En una interlocutòria consultada per Europa Press, la jutgessa també ha decidit que Bonet declare darrere d'una mampara per a evitar el contacte visual amb l'acusat durant el juí.

   La jutgessa recorda que l'Estatut de la Víctima preveu aquestes mesures "per a garantir una major tranquil·litat" durant les declaracions en el juí, i en aquest cas la protecció de la víctima preval sobre la norma general que els juís penals són públics.

   En el juí fixat per a aquest divendres a les 10.30 hores en el Jutjat Penal 10 de Barcelona la Fiscalia reclamarà condemnar a l'acusat a tres anys de presó per coaccions i amenaces, mentre que l'artista reclama quatre anys de presó per assetjament i amenaces.

   L'escrit d'acusació de la Fiscalia exposa que l'home va començar a aguaitar l'artista al juliol de 2019 i es va presentar al seu taller repetidament, algunes vegades fins i tot quan Bonet no estava, "romanent a la zona de l'entrada o als voltants del local durant hores".

ESCENA GRAVADA

   Una vegada, l'home "va colpejar reiteradament el cristall de la porta de l'entrada preguntant per ella amb insistència, alçant i baixant la persiana i pegant els llavis i mans al cristall donant-li besos mentre la mirava", una escena que Bonet va gravar amb el mòbil i que no va cessar fins que arribaren els Mossos d'Esquadra i van fer fora l'home.

   L'individu també es presentava als actes públics que Bonet tenia previstos com ara xarrades, exposicions i presentacions de llibres, i ací "la interpel·lava amb preguntes si ella era la que exposava el seu treball o bé la incomodava passant reiteradament pel seu costat o mirant-la fixament" i li va enviar diversos emails i tuits amb amenaces.

   El jutge instructor li va imposar un orde d'allunyament, però no la va respectar i després de diversos incompliments l'instructor li va enviar a presó provisional dos vegades, amb 10 mesos en total, encara que fa uns dies va eixir en llibertat. Per a això, Bonet ha limitat la seua activitat pública.

colaboracio