Més d'1,1 milions de viatgers usen els trens de Renfe que enllacen la Comunitat Valenciana amb el nord l'últim any

Archivo -  AVE, estació Joaquín Sorolla.
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: viernes, 22 septiembre 2023 13:37

   VALÈNCIA, 22 Sep. (EUROPA PRESS) -

   Més d'1,1 milions de viatgers han utilitzat els trens transversals de Renfe que enllacen la Comunitat Valenciana amb el nord peninsular durant l'últim any, des que al setembre del 2022 es va establir el pas pel túnel entre Chamartín i Atocha amb parada única en la primera de les estacions i sense la necessitat de realitzar transbord entre les dos.

   Renfe va engegar el 13 de setembre del 2022 quatre servicis AVE diaris transversals, dos d'ells connecten Alacant amb Lleó i els altres dos Alacant amb Orense, sense necessitat de realitzar transbords a Madrid, segons ha informat la companyia ferroviària en un comunicat.

   A més, Renfe ofereix connexions directes diàries amb el nord peninsular amb sis servicis Alvia: dos enllacen Alacant amb Santander, dos amb Gijón i dos, un per sentit, Castelló i València amb Gijón.

   Els trens oferixen als viatgers de la Comunitat Valenciana un servici que ha aconseguit "importants" estalvis de temps de viatge, la qual cosa ha suposat un creixement d'usuaris l'any que porten en marxa aquests servicis, en comparació d'altres opcions amb enllaç existents. Açò ha suposat que s'hagen plantejat noves relacions, com és el servici València-Burgos que va començar a circular a les acaballes d'octubre del 2022.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià