El Museu de la Ciutat de València acull una "mirada minuciosa" a dones artistes des dels 50 a l'actualitat

Una exposició reivindica en el Museu de la Ciutat el treball de dones artistes valencianes des dels anys 50 fins a l'actualitat
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Publicado: miércoles, 28 diciembre 2022 17:52

   VALÈNCIA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El Museu de la Ciutat de València acull fins al pròxim 5 de març l'exposició 'Elles', una retrospectiva que constitueix una "mirada minuciosa" sobre les dones artistes valencianes des dels anys 50 fins a l'actualitat.

   L'exposició ha vingut precedida per cinc tallers impartits per Cari Roig, Rebeca Plana, Mery Sales i Patricia Bonet a alumnes de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica, ha detallat l'Ajuntament de València en un comunicat.

   Concretament, 'Elles' inclou obres d'Ana Aguado, Cristina Alabau, Elena Asins, Patricia Bonet, Monika Buck, Carmen Calvo, Teresa Cebrián, Teresa Cháfer, Carolina Ferrer, Juana Francés, Fuencisla Francés, Jacinta Gil, Menchu Lamas, Equipo Límite, Ángeles Marco, Natividad Navalón, Ana Navarrete, Isabel Oliver, Ana Peters, Rebeca Plana, Marigela Pueyrredon, Concha Ros, Mery Sales, Encarna Sepúlveda, Soledad Sevilla, Rosa Torres i Aurora Valero.

   Amb aquesta mostra, comissariada per Manuel Xirivella, el Museu de la Ciutat reobri de nou la seua sala d'exposicions temporals. L'entrada a l'exposició és lliure.

   La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha reivindicat la necessitat d'aquesta mostra que, al seu juí, resulta "necessària" ja que "la discriminació de gènere en el món de l'art ha sigut històricament un fet indiscutible". A més, ha recalcat que a tot i que s'ha avançat en el camí de la igualtat de gènere "encara queda molt a fer per a aconseguir la igualtat entre homes i dones artistes".

   La mostra és una "mirada minuciosa" a les dones artistes valencianes des dels anys 50 del segle passat fins a l'actualitat. "No estem davant una exposició únicament, sinó abans de res un projecte per a reivindicar el treball de les artistes", ha recalcat l'edil.