El president de Ford Iberia: "Almussafes és una part molt important del nostre futur"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president i conseller delegat de Ford Iberia, Jesús Alonso, durant la presentació del nou cotxe elèctric de Ford-Volkswagen en el congrés eMobility Expo World Congress
Jorge Gil - Europa Press
Publicado: martes, 21 marzo 2023 14:44

   VALÈNCIA, 21 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El president i conseller delegat de Ford Iberia, Jesús Alonso, ha assegurat que la fàbrica valenciana d'Almussafes és "una part molt important del futur" de la firma i que el procés d'electrificació dels vehicles de la multinacional és "garantia de futur de tot el sector", inclosa aquesta factoria.

   Així ho ha assenyalat, en declaracions als mitjans, durant la primera jornada d'eMobility Expo & World Congress, que se celebra aquesta setmana a València, després de presentar el nou model Explorer de Ford cent per cent elèctric.

   El responsable de la companyia a Espanya ha explicat que aquest model es fabricarà a Colònia (Alemanya) i no guardarà relació amb la fàbrica valenciana. "Almussafes ve en les següents versions elèctriques, serà més endavant" quan s'anuncien els model elèctrics que s'adjudicaran a aquestes instal·lacions, ha aclarit. Així, ha indicat que "a València encara no està definit" com seran els futurs vehicles elèctrics que es fabriquen.

   Jesús Alonso ha indicat que no pot "avançar res més" del que ja es coneix sobre les negociacions per a aplicar un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a Almussafes, on la companyia ha plantejat als sindicats l'eixida de 1.144 treballadors, concentrats principalment en la planta de vehicles.

   No obstant açò, ha subratllat que el procés d'electrificació "és la garantia de futur de tot el sector". "Per descomptat, també Almussafes és part molt important del nostre futur", ha assenyalat.

   Preguntat pels canvis que suposarà aquesta transformació en l'ocupació, Jesús Alonso ha exposat que l'eMobility Expo & World Congress "és un bon exemple que la mobilitat està canviant, que la digitalització està canviant tot i en aquest moment anant en la direcció dels vehicles elèctrics però també connectats", una connectivitat que "canvia moltes de les regles de joc del que hi havia fa ja uns anys".

   "Hem d'evolucionar tots, en totes les professions i en la de la mobilitat més encara", ha subratllat Alonso.

   D'altra banda, preguntat per la gigafactoria de cel·les de bateries que construeix PowerCo --del grup Volkswagen-- a Sagunt, Jesús Alonso l'ha qualificat d'una "bona notícia per a la regió", encara que ha assenyalat que no hi ha "en aquest moment cap pla" per a una col·laboració entre les dos firmes.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià