Registrat un fort incendi al port turc d'Alejandreta a causa dels terratrèmols

Imatge d'arxiu de la solsida d'un edifici a causa dels terratrèmols a Turquia.
Europa Press/Contacto/Efekan Akyuz
Publicado: lunes, 6 febrero 2023 18:24

   MADRID, 6 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Un fort incendi s'ha registrat aquest dilluns al port turc de la ciutat d'Alejandreta, al sud-est del país, a causa dels terratrèmols que han tingut lloc a la zona, especialment a la província turca de Kahramanmaras, i que s'han saldat de moment més de 2.400 morts en territori turc i sirià.

   Diversos contenidors de mercaderia s'han incendiat, per la qual cosa s'ha pogut observar una gran columna de fum sobre el port, segons informacions del diari 'Sabah', que ha difós una sèrie d'imatges de les flames.

   Els sismes havien provocat que els contenidors s'amuntegaren uns sobre uns altres a la zona. Així, el ministre d'Energia i Recursos Naturals, Fatih Donmez, ha alertat que els terratrèmols han provocat "danys severs" sobre la infraestructura energètica al sud-est del país.

   En aquest sentit, ha explicat que el subministrament de gas i electricitat ha patit danys, si bé dos oleoductes clau i una central nuclear no han patit danys significatius. Les autoritats marítimes, per la seua banda, han confirmat els danys al port d'Alejandreta, que dona al Mediterrani.

   Prèviament, l'operador d'energia BOTAS havia anunciat la suspensió del subministrament de gas natural cap a les zones de Gaziantep, Hatay i Kahramanmaras a causa dels danys en les línies de subministrament. Segons Donmez, la principal línia de subministrament del districte de Turkoglu és la més danyada.

   "És la línia principal que entrega subministraments, especialment, a Kahramanmaras. Ara mateix aquestes zones podrien experimentar corts del subministrament elèctric i apagades", ha puntualitzat, tal com ha arreplegat el diari 'Daily Sabah'.

   Així, ha explicat que ja hi ha equips treballant a la zona per a reparar les línies danyades. "Hem disposat a la zona diverses centrals elèctriques mòbils. Intentarem subministrar electricitat i gas de manera prioritària a instal·lacions com a hospitals, menjadors i forns", ha asseverat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià