'Tapes gypsy' al Cabanyal: el PSPV demana rectificar els "estereotips" de la campanya d'una naviliera

Archivo - Arxiu- Barri del Cabanyal (imatge d'arxiu)
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo
Publicado: martes, 9 julio 2024 19:01

   VALÈNCIA, 9 Jul. (EUROPA PRESS) -

   'Tradicions i tapes gypsy' és el lema amb el qual una naviliera promociona una excursió per a creueristes pel barri del Cabanyal de València. "Passeja pels carrers del Cabanyal, un antic barri de pescadors a València conegut pel seu ric patrimoni i les seues tradicions gitanes", resa la publicitat.

   El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de València ha criticat este dimarts la campanya i ha reclamat a l'equip de govern local, integrat per PP i Vox, que demane a l'empresa --Royal Caribbean-- que rectifique els seus continguts.

    Per als socialistes, es tracta d'una promoció turística "classista i racista" i, així mateix, retrauen que es done a conèixer este tradicional barri de la capital del Turia pel seu "ric patrimoni i les seues tradicions gitanes" on el turista podrà submergir-se "en el món dels pescadors i gitanos".

    Igualment, es convida als turistes a ser "testimonis del poder i la bellesa del flamenc, una forma d'art captivadora que combina música, cant i ball al servici d'una fascinant actuació de talentosos ballarins gitanos".

   "No es pot acceptar que València es venga com un parc temàtic d'estereotips i a l'ajuntament li semble bé", ha afirmat el portaveu adjunt socialista al consistori, Borja Sanjuán, qui ha emplaçat al govern que encapçala l'alcaldessa, María José Catalá, a exigir a l'empresa que rectifique els continguts.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià