Ucraïna reforça la defensa d'infraestructures crítiques davant possibles nous atacs russos durant l'hivern

Archivo - Arxiu - El primer ministre d'Ucraïna, Denis Shmigal.
UKRAINE PRESIDENCY/UKRAINIAN PRE / ZUMA PRESS / CO
Publicado: miércoles, 20 septiembre 2023 18:10

   MADRID, 20 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El primer ministre d'Ucraïna, Denis Shmigal, ha informat que, a instàncies del president Volodimir Zelenski, el Govern ha reforçat la defensa d'infraestructures crítiques davant possibles atacs russos durant els mesos d'hivern, com ja va ocórrer l'any passat.

   "Treballem junts des de fa molt temps per a garantir la protecció física de les infraestructures crítiques i augmentar sistemàticament les capacitats de la defensa aèria", ha manifestat apuntat Shmigal durant una reunió del Centre de Coordinació.

   El primer ministre ucraïnés ha informat en el seu canal oficial de Telgram que llaura el president Zelenski la seguretat de les infraestructures crítiques és una tasca estratègica fonamental en el marc de la guerra, més encara després dels atacs de l'any anterior.

   Aquestes declaracions de Shmigal es donen després que el cap de setmana la Intel·ligència britànica alertara que les Forces Armades de Rússia estaven fent apilament de míssils de llarg abast per a, previsiblement durant l'hivern, llançar-los contra infraestructura civil ucraïnesa.

   Les Forces Armades de Rússia van llançar durant el passat hivern nombrosos atacs contra infraestructura ucraïnesa, especialment preses i centrals elèctriques, la qual cosa va provocar una situació de crisi energètica en el país.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià