La UPV reconeix a les seues 33 científics més excel·lents en els II Premis d'Investigació

Entrega dels reconeixements de la UPV
VICENTE LARA ACOM UPV
Publicado: viernes, 10 noviembre 2023 13:36

   Concedeix a més dos reconeixements especials a dos "grans referents" de la institució: Pilar Roig i Josep Capmany

   VALÈNCIA, 10 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La Universitat Politècnica de València (UPV) ha reconegut l'activitat de R+D, de difusió i de transferència de coneixement del seu personal investigador en la segona edició dels Premis d'investigació UPV. En total, ha concedit 33 guardons a diferents científics i científiques de la pròpia institució acadèmica.

   "Tots ells són exemples de l'extraordinari treball i talent científic que hi ha en la UPV i contribueixen de manera fonamental a situar-nos com la millor universitat tecnològica d'Espanya", va destacar el rector José I. Capella durant la gala d'entrega dels premis, celebrada en el saló d'actes de l'edifici Nexus del campus de Vera, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

   En aquesta II edició dels Premis d'Investigació UPV s'han concedit 31 distincions, repartides en sis categories: impacte mediàtic de la investigació; divulgació científica; transferència de coneixement; publicació excel·lent d'Investigació; impacte excel·lent de la investigació i trajectòria excel·lent en investigació.

   El primer dels premis ha sigut para Eva Garrido i Ramón Martínez Máñez, de l'Institut IDM, per l'impacte en mitjans de comunicació del desenvolupament d'un nou test que detecta burundanga i droga caníbal en mostres de saliva i begudes de forma ràpida i senzilla.

   El premi a la divulgació científica ha recaigut en Purificació García, pel seu compromís amb la divulgació sobre el binomi ciència-cuina, dieta mediterrània, gastronomia i nutrició, així com per contribuir a la visibilización de la dona en la ciència. I en transferència s'han concedit tres guardons, en sengles subdisciplinas, a José Ramón Serrano, Juan Francisco Dols i Pilar Roig.

   El premi a la publicació excel·lent en investigació comprèn deu subcategories, que han correspost a María Luisa Carrió; María José Díez, José Blanca y Joaquín Cañizares; David Barberá; Virginia Garófano; Laura Montalbán, Tatiana García, María Amalia Sanz y Eugenio Pellicer; Víctor Albiach; José Ramón Serrano, Ricardo Novella y Pedro Piqueras; José Alfonso Antonino i David Gómez Barquero.

   En la categoria d'impacte excel·lent de la investigació, els premis han recaigut en María Vargas, Hermenegildo García, Jaime Lloret, Javier Monsalve, Víctor Yepes, Alicia Cordero, Jaime Prohens y Enrique Orduña. Y los galardones de trayectoria excelente en investigación han reconocido a Ramón Martínez Máñez, Camilla Mileto y Fernando Vegas, Ana Tomás, Avelino Corma, Víctor Yepes, María Luisa Carrió, Mariano Alcañiz i Jaime Lloret.

DOS REFERENTS UPV

   En aquesta segona edició dels premis d'investigació, la UPV ha concedit a més dos reconeixements especials a dos "grans referents" de la institució: Pilar Roig, professora emèrita de la UPV i investigadora de l'Institut de Restauració del Patrimoni i José Capmany, catedràtic i director del Photonics Research Labs-iTEAM de la UPV.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià