Agro.- Agustí Torelló Mata comença a apostar pel vi blanc amb tres varietats autòctones

Cava Agustí Torelló Mata
AGUSTÍ TORELLÓ MATA
Actualizado: jueves, 26 abril 2012 18:57

BARCELONA, 26 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'empresa especialitzada a cava Agustí Torelló Mata ha començat a comercialitzar tres vins blancs elaborats íntegrament amb sengles varietats autòctones: ('Xarel·lo 2011'), Macabeu ('Aptià 2011') y Subirat Parent ('XII Subirat Parent 2011').

Tot i que el Subirat Parent ja es comercialitzava des del 2010, aquestes caves aposten ara definitivament pel vi llançant alhora aquestes tres referències de blancs ecològics sota el nom Col·lecció Terrers, que ha presentat a la premsa Agustí Torelló i el seu pare Agustí, fundador de l'empresa familiar.

Sorgeixen de deu anys d'estudi sobre els sòls del Penedès que ha donat lloc també al primer mapa geològic publicat de la regió.

El 'Xarel·lo 2011' (12%) neix de la Depressió del Penedès, amb sòls d'argiles calcàries, i fermenta en dipòsit d'acer inoxidable 22 dies a 16 graus.

L''Aptià 2011' (11,5%) ve de la Serralada Litoral, amb sòls pobres de graves, després de la qual cosa se sotmet a fermentació i criança sobre emboliques en bótes de roure francès sis mesos.

I a la Serralada Prelitoral --pissarres-- comença el 'XII Subirat Parent 2011' (11,5%), després macerat en fred i fermentat en acer inoxidable 21 dies a 16 graus.

Torelló els ha presentat en el nou restaurant barceloní 'Iki', amb un maridatge de caves i blancs amb menjar japonès, en l'elaboració del qual també s'ha inclòs cava i blanc.