Publicado 05/10/2022 14:20

Educació acorda l'inici de l'EOI virtual amb cursos d'anglés i valencià per a 2022-2023

Archivo - Arxiu - Entrada de l'Escola Oficial d'Idiomes de València EOI València
EUROPA PRESS - Archivo

   VALÈNCIA, 5 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Educació ha acordat l'inici de les activitats de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) virtual de la Comunitat Valenciana, amb efectes a partir de l'actual curs acadèmic, que oferirà anglés i valencià en 2022-2023 i francés i alemany a partir de 2023-2024.

   En la resolució, publicada aquest dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), es determina l'inici de les activitats de l'EOI virtual, els ensenyaments que s'impartiran i les mesures necessàries perquè puga desenvolupar la seua activitat.

   Aquesta escola virtual, amb seu administrativa a Castelló de la Plana, podrà oferir des del nivell A2 al C2 en els idiomes que s'establisquen, que en el curs 2022-2023 seran valencià i anglés amb docència directa.

   La direcció territorial d'Educació de Castelló nomenarà l'equip directiu. Al seu torn, la direcció general competent en matèria de centres docents determinarà i gestionarà els fons necessaris per a la posada en funcionament i manteniment de l'escola, a més de dotar-la d'equipament.

   Segons l'orde, firmada pel secretari autonòmic Miguel Soler i amb efectes des de l'inici del present curs, s'autoritzen a les direccions generals de la Conselleria perquè adopten les mesures acordades. Tot açò s'inscriurà en el registre de centres docents de la Comunitat Valenciana.

   El febrer passat, el ple del Consell va donar llum verda al decret de creació de l'EOI virtual, amb l'objectiu d'iniciar un nou enfocament en l'ensenyament oficial d'idiomes a la Comunitat i que tota la ciutadania puga accedir amb independència del seu lloc de residència.

   Aquesta escola pretén acostar el coneixement d'idiomes a població que necessita un sistema d'aprenentatge flexible, atés que les necessitats del mercat laboral demanen cada vegada més formació en llengües estrangeres.