Els clients d'ING no podran traure efectiu sense comissions en antics caixers de Bankia des del dimecres

Archivo - Arxiu - Oficina d'ING
ENDESA - Archivo
Publicado: lunes, 30 enero 2023 18:49

   MADRID, 30 Ene. (EUROPA PRESS) -

   Els clients d'ING ja no podran, des d'aquest dimecres 1 de febrer, retirar 50 euros o més en efectiu en l'antiga xarxa de caixers de Bankia, ara inclosa en la de CaixaBank, sense que se'ls cobre comissions, en virtut del final de l'acord entre les dos entitats.

   D'aquesta manera, a partir del dimecres, els clients que vullguen retirar 50 euros o més en aquests caixers passaran a pagar una comissió de 2,5 euros.

   En 2017, ING i Bankia van arribar un acord pel qual es posava a la disposició del banc 'taronja' la xarxa de caixers de Bankia perquè els clients pogueren retirar 50 euros o més sense pagar comissions.

   Amb la fusió entre Bankia i CaixaBank, aquesta última entitat havia heretat aquest compromís, igual que l'adquirit amb Banc Sabadell i les entitats que componen la xarxa de caixers Euro 6000. Es tractava d'un dels aspectes que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) havia apuntat a l'hora d'estudiar la fusió de les entitats.

   En concret, l'anàlisi del mercat de caixers automàtics que va realitzar la CNMC davant l'operació de fusió va posar de manifest que, per a les entitats que tenien subscrits acords amb Bankia, una possible ruptura dels mateixos suposaria per a ells deixar d'accedir a la xarxa de caixers de l'entitat absorbida en les condicions en les quals venien fent-ho i haver de pagar una comissió més elevada.

   D'aquesta manera, CaixaBank es va comprometre a permetre l'accés a aquestes entitats a la xarxa de caixers de Bankia després de la fusió durant un període d'almenys 18 mesos i en les mateixes condicions. Els acords amb Sabadell i Euro 6000 van arribar a la seua fi a l'octubre, i ara finalitza el firmat amb ING.

   No obstant açò, els clients d'ING poden retirar efectiu gratis als caixers de la seua pròpia marca, així com d'Euronet, Cashzone, Banca March, Targobank i Euro Automatic Cash. També poden traure diners sense comissió a partir de 50 euros o més en els caixers d'Euro 6000, en virtut d'un acord firmat enguany entre la xarxa de caixers i el banc, i en tots si retiren 200 euros o més.

TANCAMENT DE COMPTES EN 'TWYP'

   D'altra banda, l'aplicació de 'cashback' d'ING, Twyp, està anunciant als seus usuaris el tancament automàtic dels comptes, després que el servici deixara de funcionar a mitjan agost. En eixe moment, ja va donar el termini d'un mes, fins al 19 de setembre, perquè els clients pogueren retirar els diners que mantingueren en l''app'.

   El testimoni d'aquest servici ho ha arreplegat Topii, que ofereix les funcionalitats de 'cashback' als clients d'ING a través de l''app' del banc. La intenció de Topii és llançar una aplicació pròpia per a oferir aquest servicis a altres usuaris i ampliar així la seua base de clients.

   Cal destacar que la Comissió d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha aprovat una proposició no de llei de Ciutadans per a impulsar el 'cashback' o 'cash-in-shop', és a dir, el poder retirar diners en efectiu en comerços, amb l'objectiu reduir la dependència de caixers automàtics per a realitzar aquest tipus d'operacions.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià