Publicado 04/12/2020 18:25CET

À Punt estrena el docuweb 'Orgull d'horta' sobre les conseqüències del creixement urbà en l'horta

À PUNT ESTRENA EL DOCUWEB 'ORGULL D'horta'
À PUNT

VALÈNCIA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

À Punt ja té disponible en el seu web 'Orgull d'horta', un documental interactiu que mostra les conseqüències del creixement urbà en l'horta valenciana amb peces audiovisuals i animació 3D.

Segons ha informat la cadena en un comunicat, 'Orgull d'horta' combina animació 3D-web amb peces audiovisuals "per a retratar en un format innovador les conseqüències del creixement urbà descontrolat sobre l'horta i l'Albufera valencianes".

L'usuari pot explorar a vista d'ocell l'àrea metropolitana de València i descobrir, en breus peces documentals, "les contradiccions d'un dels territoris més fèrtils i més pressionats urbanísticament de la Península".

Segons assenyala el comunicat, l'àrea metropolitana de València ha perdut més del 60 per cent de les seues terres cultivables en els últims 50 anys a causa del 'boom immobiliari' i la construcció d'infraestructures urbanes. Es tracta d'un espai "en constant amenaça" per l'expansió urbana, el turisme massiu, l'agricultura i intensiva i el creixement del port.

El protagonista principal d''Orgull d'horta' és l'àrea metropolitana de València, però també "tots els que estimen l'horta i han fet de la seua relació amb ella un mitjà de vida: agricultors, comerciants de proximitat, ecologistes, Síndics de séquies o afectats per decisions urbanístiques".

Es tracta d'un mapa navegable gràcies al qual es pot tindre "una visió de conjunt de la situació actual, amb una mirada retrospectiva que ens ajuda a entendre com les decisions de creixement de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana ha afectat aquest entorn agrari".

El docuweb és una producció d'Al Pati Produccions i Dacsa Produccions i compta amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), À Punt Mèdia, la Diputació de València, l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la col·laboració de l'associació de defensa de l'horta Per l'Horta i de Medialab Prado.

colaboracio