Publicado 15/01/2021 18:05CET

Sanitat detecta 50 nous brots a la Comunitat Valenciana, el més nombrós de 15 casos a Mislata i origen laboral

Un "rastrejador" de Covid 19 contractat per Sanitat
GVA - Archivo

VALÈNCIA, 15 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 50 nous brots de coronavirus a la Comunitat Valenciana, el més nombrós d'ells a Mislata (València) amb 15 persones afectades i d'origen laboral.

En concret, s'han registrat 30 brots en la província de València, deu a Castelló i altres deu a Alacant, segons ha precisat la Conselleria en un comunicat.

Els brots més nombrosos --de deu o més contagiats-- s'han detectat a Mislata, amb 15 positius i origen laboral; L'Alfàs del Pi, amb 13 casos d'àmbit social, i Oriola, amb 10 afectats i d'origen social.

Aquest últim municipi, Oriola, suma altres quatre brots més: tres d'ells també d'origen social, amb set, tres i cinc positius, i un és d'àmbit educatiu amb 4 casos. Per la seua banda, L'Alfàs del Pi, a més del brot social amb 13 afectats, ha notificat un altre focus social de 9 positius.

Pel que fa a València, la capital ha registrat 13 nous focus en l'última actualització. Nou d'ells són d'origen social: un de nou positius, un altre de 5, de 8, 6, 5, 3, 5, 4 i 6 casos. Els altres quatre brots són laborals amb 5, 6, 3 i 7 afectats.

El municipi de Paterna ha concentrat set dels nous brots: dos d'origen laboral amb 7 i 4 positius i la resta socials, de 3, 6, 7, 3 i 5 afectats.

Benicarló ha comptabilitzat quatre focus: el més gran té nou positius i és laboral; la resta, d'origen social, són d'entre tres i quatre casos. A Requena s'han detectat tres focus, tots d'àmbit social: dos amb 4 positius i un altre de 6.

Per la seua banda, Vinaròs ha sumat dos focus, d'origen social, amb 3 i 7 persones afectades. Almenara també ha detectat dos brots: un de laboral, amb sis positius, i un altre social amb tres.

La resta de brots es corresponen a Llíria, (5 casos, social),
Traiguera (4 casos, social), Sagunt (6 casos, social), Cullera (9 casos, social), Polop (8 casos, social), Càlig (6 casos, social), La Pobla de Vallbona (3 casos, educatiu), Orba (3 casos, social), Vilamarxant (8 casos, social), la Vila Joiosa (7 casos, social) i Villar del Arzobispo (6 casos, social).

colaboracio