Actualizado 18/12/2008 18:09 CET

Autoritat Portuària aprova el Pla d'Empresa per a 2009 que preveu una inversió de més de 45 milions d'euros

L'estació marítima d'Alcúdia és l'obra més significativa d'aquest exercici

PALMA DE MALLORCA, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

El Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) va aprovar avui, en la seva última reunió de l'any, el Pla d'Empresa per a 2009 que preveu una inversió de més de quaranta-cinc milions d'euros a executar en els cinc ports d'interès general que gestiona a l'arxipèlag balear.

Mitjançant comunicat, l'entitat va assegurar que entre les partides destaquen 4,8 milions d'euros destinats a la construcció de la nova estació marítima del port d'Alcúdia, que es preveu que entri en funcionament durant l'estiu que ve.

El port de Palma té assignat un pressupost de 18,1 milions d'euros en obres a fer en 2009, entre les quals sobresurt l'ampliació dels molls de Ponent per a l'atraqui de vaixells de gran eslora, amb un pressupost de 12 milions d'euros. Aquesta intervenció ve acompanyada d'una dotació d'1,1 milions d'euros per a les tasques de dragatge de la zona.

Alhora, en el port de Maó s'invertiran més de tres milions d'euros en el capítol d'expropiació i adquisició de terrenys i una dotació d'un milió d'euros per al dragatge de la zona pròxima a l'estació Naval i el Cós Nou. Mentrestant, en el port d'Eivissa es preveu una inversió inicial de 3,7 milions d'euros per a la construcció de l'esplanada i molls comercials a l'abric del dic de Botafoc.

Pel que fa a inversions genèriques es va aprovar una dotació de vuit milions d'euros per a la instal·lació de sistemes d'informació al públic, xarxes WI-FI i sales de vídeo-conferències en el conjunt de ports de l'APB.