Els 14 Habitatges protegits de Sant Ferran (Formentera) reben el Premi d'Arquitectura Espanyola 2019

Publicado 29/11/2019 18:36:21CET

   FORMENTERA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

   Els 14 Habitatges protegits (VPO) de Sant Ferran (Formentera) han rebut el Premi d'Arquitectura Espanyola 2019, segons ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

   El conseller del ram, Marc Pons, acompanyat per representants de l'Ibavi, va assistir aquest dijous a la celebració de la 'Nit d'Arquitectura', on van recollir el guardó que atorga el Consell Superior d'Arquitectes d'Espanya.

   El premi dóna a conèixer la qualitat de les obres d'arquitectura que s'executen en l'Estat i es lliura amb caràcter biennal. En aquest cas, el jurat ha tingut en compte els valors arquitectònics de la promoció, així com els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 de l'ONU.

   El conseller va subratllar que s'ha demostrat que "és possible innovar i crear habitatges sostenibles i socials". La promoció Life Reusing Posidònia de Sant Ferran (Formentera) també ha estat premiada en la Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme, entre altres guardons.

   Es tracta de 14 VPOs de protecció pública en règim de lloguer i és un projecte d'adaptació al canvi climàtic, finançat pel programa europeu LIFE+.

   Els seus autors són Carles Oliver Barceló, Antonio Martín Procopio, Joaquín Moyá Costa, Alfonso Reina Ferragut i María Antonio Garcías Roig, arquitectes de l'Ibavi. La promoció va permetre, a més, assajar fórmules per reduir la petjada ecològica i monitorar el confort dels edificis gràcies a la col·laboració de la Universitat balear.

   El projecte vincula patrimoni, arquitectura i canvi climàtic i demostra que la utilització dels sistemes i materials de l'arquitectura tradicional permeten estalviar més d'un 60 per cent d'emissions de diòxid de carboni durant l'execució de les obres, durant les quals es va recuperar posidònia seca com a aïllament tèrmic.

Contador

Para leer más