Els guanyadors dels Premis Nacionals de Disseny 2007 agraeixen el reconeixement al jurat i "a tot el seu equip"

Actualizado 2/9/2008 19:32:15 CET
Actualizado 2/9/2008 19:32:15 CET

Els guanyadors dels Premis Nacionals de Disseny 2007 agraeixen el reconeixement al jurat i "a tot el seu equip"

PALMA DE MALLORCA, 2 Sep. (EUROPA PRESS) -

Els guardonats amb els Premis Nacionals de Disseny 2007, la dissenyadora catalana Pati Núñez, en la categoria professional, i Andreu World S.A, en la categoria d'empresa, van agrair avui els seus premis als membres del jurat, així com "a tot el seu equip", en entendre que "sense ells" no haguessin pogut aconseguir aquestes distincions.

Declaracions que els guanyadors d'aquesta edició, la seva dissetena edició, van realitzar durant la lectura dels seus discursos --en el cas de Núñez, improvisat--, en els quals no van dubtar en agrair a totes les institucions involucrades en el projecte, entre les quals destaca el Ministeri de Ciència i Innovació, i el Barcelona Centre de Disseny (BCD), com principals organitzadors.

Per la seva banda, l'artista catalana va dedicar el guardó a "totes les dones dissenyadores" del país, ja que amb l'obtenció d'aquest guardó les dones "estan molt reconegudes", va postil·lar. Alhora, també va tenir paraules d'agraïment per a tots els clients que "a cada moment han apostat per fer bé les coses".

En aquest sentit, i dins l'emoció que suposa rebre un dels premis més important en el terreny del disseny, va cridar l'atenció el moment en el qual Núñez va recollir el guardó de mans del Príncep d'Astúries, davant les autoritats allà presents, ja que va oferir una demostració d'alegria i simpatia que a cap dels assistents va deixar indiferent.

Per la seva banda, Francesc Andreu, fundador d'Andreu World, en iniciar el seu discurs, va felicitar Núñez pel seu reconeixement, i una vegada realitzades les felicitacions i els agraïments de rigor, als assistents, va informar que en un primer moment, una vegada va ser informat de la rebuda del guardó, "va suposar alegria personal", que es va transformar en "alegria més profunda" al compartir "aquest moment" amb els membres de l'equip i amb cadascun dels clients de la seva cartera.

Un acte marcat pel protocol i els discursos institucionals entre els quals van destacar el del Príncep Felip, així com el del president del Govern, Francesc Antich. El primer d'ells, pels elogis cap a la capital balear, mentre que el segon d'ells pel 'bilingüisme' amb el qual va expressar els seus agraïments i felicitacions cap els guardonats.

"PALMA, PRESTIGI INTERNACIONAL"

S.A.R, el Príncep Felip, durant el seu discurs, va expressar que l'elecció de Palma de Mallorca, com a escenari del lliurament d'aquests premis "de tanta qualitat" suposa un "escenari més que adequat" ja que, al mateix temps, va sostenir que es tracta d'un paisatge "d'una bellesa i prestigi internacional".

En aquest sentit, el Príncep d'Astúries, i dins el seu discurs, va agrair els organitzadors de l'esdeveniment, ja que amb "el seu treball", han mantingut "ferm" aquesta iniciativa tan "encertada", ja que va recordar que es tracta del reconeixement "més important que s'atorga a Espanya" a una trajectòria de talent i innovació, qualitat i tècnica, desenvolupada per dissenyadors i empreses nacionals.

EN CATALÀ I EN CASTELLÀ

Una de les 'sorpreses' del matí la va oferir el president del Govern, Francesc Antich, qui va iniciar el seu discurs en català, per sorpresa de tots els assistents --entre els quals es trobaven alguns estrangers-- i al qual va seguir un discurs en castellà, com mostra del 'bilingüisme' que reina a l'arxipèlag.

Entre les seves declaracions, Antich va apuntar que el disseny "també" serveix com a instrument de "competitivitat" en el món empresarial, així com va recordar que encara tenint professionals "molt destacables" en diferents àmbits del disseny, a les Illes Balears "encara li queda molt treball per fer" per poder equiparar-se amb altres Comunitats Autònomes que destaquen en aquest àmbit, com és el cas de Madrid.

DISSENY I MODA; UNITS PER UN DIA

A la cerimònia, en què hi van estar també presents alguns dels consellers del Govern, no va faltar un clar referent a la moda, ja que molts dels assistents, i més les fèmines, no van dubtar en lluir alguns dels 'modelets' més destacables del seu fons d'armari.

Entre les assistents, i com ve sent habitual en les seves aparicions públiques, la que més va cridar l'atenció va ser S.A.R la Princesa Letícia, qui va aparèixer amb un vestit pantaló que amb els seus colors negre i blanc, aportava un to més sobri a l'acte.

Pel que fa al calçat, la Princesa d'Astúries va tornar a elegir el model 'Peep Toes', en color negre, a joc amb el conjunt de pantaló, camisa i americana, per acudir al Palau de l'Almudaina, dins la seva agenda d'actes 'fora d'estiu'.