La família Llabrés Bernat dóna el quadre 'Carnestoltes de Bearn' al Consell de Mallorca

Publicado 23/5/2019 14:33:10CET
La família Llabrés Bernat dóna l'obra del 'Carnestoltes de Bearn' al Consell de Mallorca
CONSELL DE MALLORCA

   PALMA DE MALLORCA, 23 Maig (EUROPA PRESS) -

   La família Llabrés Bernat ha donat al Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca el quadre 'Carnestoltes de Bearn' del pintor mallorquí Pau Fornés per a la seva conservació i incorporació a la col·lecció museogràfica de la institució.

   L'administració insular ha explicat que l'obra s'ha dipositat a la Fundació Mallorca Literària perquè es pugui exhibir en el context del recorregut expositiu de la Casa Llorenç Vilallonga a Binissalem.

   Segons han detallat, 'Carnestoltes de Bearn' és una pintura de dos metres per 80 centímetres que representa l'escena del carnestoltes de la novel·la 'Bearn o la sala de les nines' (1956) de l'escriptor Llorenç Vilallonga.

   La família Llabrés Bernat, representada per les tres filles --Antònia María, Alícia i María Amàlia--, han formalitzat el document de donació durant un acte a la Casa Llorenç Vilallonga, a Binissalem. En ell, han participat el director insular de Cultura, Rafael M. Creus i la directora de Patrimoni, Kika Coll.

   L'obra 'Carnestoltes de Bearn' ja està integrada a la sala dedicada a Bearn del recorregut de la Casa Llorenç Vilallonga. És un espai inspirat en l'obra mestra de l'escriptor que també inclou una part autobiogràfica dedicada a Tofla, possessió situada a Alaró, que suposa un pilar en la formació de la geografia mítica de Bearn.

Para leer más