17 de febrer de 2020
 

El Govern central estudia amb les CA el reglament europeu de mesures per pal·liar l'alça del gasoil

Actualizado 7/7/2008 21:30:13 CET

MADRID, 7 Jul.. (EUROPA PRESS)

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí va abordar avui amb les comunitats autònomes els temes que tractarà el 15 de juliol el pròxim Consell de Ministres de la Unió Europea a Brussel·les, entre els quals figura la proposta de Reglament per ajudar el sector pesquer davant l'alça del preu del combustible.

Després del Consell Consultiu de Pesca, el secretari general del Mar, Juan Carlos Martín Fragueiro, va explicar que el reglament implica la modificació de determinades mesures del Fons Europeu de Pesca, així com l'aplicació d'una dotació pressupostària extraordinària, amb càrrec a un altre fons, de prop de 600 milions d'euros per repartir entre tots els Estats membres.

"Aquest tipus de mesures es farà amb caràcter horitzontal, sense diferenciació entre les regions de convergència i fora de convergència", va destacar Martín Fragueiro, qui va assenyalar que la proposta té un caràcter "molt tècnic" i que el Govern ha plantejat qüestions que espera que s'aclareixin aquesta setmana.

Segons va explicar, la proposta de reglament instaura mesures de suport a la flota, que se centren en parades temporals afectades a plans de reestructuració i a plans de gestió, entre d'altres.

El secretari general del Mar va apuntar que, una vegada que s'aprovi el document, el Ministeri realitzarà un "treball molt fi" amb els governs autònoms, que seran els que presentin els plans de cadascuna de les seves flotes. "Es buscarà la màxima concertació entre comunitats autònomes i Administració General de l'Estat", ha afegit .

ACORD UE-MAURITÀNIA.

Un altre dels reglaments abordats avui en el Consell Consultiu de Pesca va ser el relatiu a la posada en marxa del protocol de l'acord de pesca entre la Unió Europea i Mauritània.

Martín Fragueiro va indicar que Espanya no està d'acord en la distribució de possibilitats de pesca en la modalitat de cefalòpodes, de manera que si no es desbloqueja la qüestió després de les reunions tècniques que se celebraran aquesta setmana, Espanya no votarà a favor d'aquest reglament.