El Consell declara 2023 com a Any Nino Bravo en commemoració del cinquantenari de la mort del cantant

 Nino Bravo
GVA
Publicado: viernes, 3 febrero 2023 14:20

   VALÈNCIA, 3 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El Consell ha aprovat aquest divendres el decret pel qual es declara l'any 2023 com a Any Nino Bravo en commemoració del cinquantenari de la mort del cantant valencià d'Aielo de Malferit.

   Així mateix, ha aprovat la creació de la comissió per al desenvolupament del programa general d'actes commemoratius que se celebraran, així com la coordinació amb altres organismes o entitats que desitgen participar, i que queda adscrita a la Presidència de la Generalitat.

   En 2022, Les Corts van dedicar una declaració institucional, en la qual els representants del poble valencià "manifesten de manera unànime el seu suport a la declaració del 2023 com a any de Nino Bravo en tot el territori valencià, per a recordar i posar en valor al gran cantant d'Aielo de Malferit".

   En eixe sentit, el decret destaca que Luis Manuel Ferri Llopis, més conegut pel seu nom artístic de Nino Bravo, és un dels artistes "més estimats" pel públic i més influents en la música popular del segle XX, que continua "plenament vigent".

   Des de molt jove va mostrar la seua afició a la música i els seus dots naturals per a cantar, especialment per la potència i ductilitat de la seua veu, segons indica el decret. Va formar dos grups musicals, Los Hispánicos i Superson.

   En 1968 va iniciar la seua carrera en solitari com a cantant solista i va ser en el marc de les falles de l'any 69, amb un recital en el Teatre Principal de València, quan Luis Manuel es va presentar oficialment davant el públic amb el nom de Nino Bravo.

   Entre 1970 i 1973 es va convertir en un ídol de la cançó melòdica per a molts milions de persones a tot el món, però sense perdre en cap moment la seua vinculació amb la Comunitat Valenciana, amb la ciutat de València i amb el poble on va nàixer, ressalten.

   El decret recorda que l'extraordinària carrera musical de Nino Bravo va quedar tràgicament truncada quan l'artista, que encara no havia complit els 29 anys d'edat, moria en un accident de carretera el dia 16 d'abril de 1973.

   No obstant açò, després d'aquest mig segle transcorregut, "la seua veu i la seua figura s'ha mantingut i es manté viva, no només en la memòria d'aquells que van assistir als seus triomfs en vida, sinó també en la de les generacions posteriors, que continuen emocionant-se amb la seua veu i les seues cançons".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià