Arriba a Mallorca la col·lecció de whisky més cara del món, valorada en 500.000 euros amb ampolles des de 1937 a 1975

Europa Press Islas Baleares
Actualizado: lunes, 23 junio 2008 19:16

PALMA DE MALLORCA, 23 de juny (EUROPA PRESS)

L'ambaixador de la marca escocesa The Macallan, Fernando Pando, presentarà dijous que ve a Palma la col·lecció de whisky més cara del món, coneguda com a 'Mori & Rare', composta per una sèrie de 37 afegeixis que van des de l'any 1937 al 1975, valorades en un total de 500.000 euros. Concretament, oferirà una degustació de les dues afegeixis principals de la gamma 'Mori Oak' (12 i 18 anys).

En un comunicat, The Macallan va explicar que la col·lecció 'Mori & Rare' representa un "viatge de descobriments pels exigents bevedors de whisky" i va subratllar que es tracta de la col·lecció amb més prestigi internacional, gràcies a la seva "qualitat atemporal i a la seva varietat única de matisos".

D'altra banda, va recordar que al principi, aquesta col·lecció es componia d'una sèrie d'afegeixis que anaven des de 1926 fins a 1972, però l'ampolla més antiga ja ha estat venuda en una subhasta en la qual aconseguí el preu de 50.000 euros, que és el més elevat que s'ha pagat per una ampolla de whisky, i que va ser adquirida per un col·leccionista privat sud-coreà.

The Macallan va indicar que després d'iniciar una gira per diverses ciutats espanyoles, la col·lecció de whisky més cara del món serà presentada dijous a l'Hotel Gran Meliá Victòria de Palma, amb ocasió de la participació que aquesta empresa realitzarà en el [Riva] [Trophy] Europe, que es tracta de la trobada anual de propietaris d'embarcacions [Riva], que per primera vegada se celebra aquest any a Espanya i, concretament, a la capital balear entre el 26 i el 28 de juny.

D'altra banda, va informar que l'origen de la col·lecció més cara del món de whisky es remunta a 2002, quan Bob Dalgarno, mestre mesclador de The Macallan, va donar a conèixer la col·lecció "delectant així els paladars més exigents". Així, va apuntar que 'Mori & Rare' va ser llançada amb la simple visió d 'identificar les bótes més excepcionals de The Macallan i llançar la gamma de whisky més sublim.

ENTRE GALÍCIA I ANDALUSIA

En aquest sentit, va destacar que un dels secrets de la 'Mori & Rare' radica en les bótes en les quals s'han envellit els seus afegeixis, ja que totes elles estan fetes amb roure gallec, especialment el dels boscos de Lugo, més conegut com carvallo, que és una de les espècies més valorades del planeta per "la maduració de l'espirituós i molt més cara que altres varietats".

The Macallan va assenyalar que, després, se supervisa el procés de cossatge de la fusta, que té lloc a Jerez de la Frontera (Andalusia), per part de mestres tonelers, que s'encarreguen de donar forma a les planxes per construir les bótes.

D'aquesta manera, va recordar que el procés de cossatge és "fonamental", ja que durant el mateix, s'efectua un torrat interior de la fusta (per netejar-la d'impureses) a 350 graus centígrads durant una hora, la qual cosa aporta un "valor afegit excepcional al procés de maduració posterior".

Finalment, va concretar que les bótes s'omplen amb suc de raïm fermentada procedent de vinyes de Jerez i, a continuació, amb vins de jerez envellits que es deixen en assaonament durant com a mínim dos anys. Transcorregut aquest temps, els barrils es traslladen a Escòcia per madurar l'espirituós, mentre que el jerez es comercialitza a Espanya.

Contenido patrocinado